Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Kóstold meg 2017 országtortáit a Zilában!

Immár tíz éve, hogy először választották meg Magyarország “születésnapi” tortáját, azóta pedig minden évben izgatottan várják a süteményimádók augusztus 20-át,amikor is végre megkóstolhatják a legújabb különlegességet.

Először 2007-ben, az augusztus 20-i ünnepségre választották meg az adott év legjobb tortáját, akkor ráadásul a Zila Kávéház madártejes tortája nyerte meg a versenyt, s azóta három további alkalommal is cukrászdánk nyerte el a megtisztelő címet, a Szatmári Szilva-, a Pándi Meggy- és a Kecskeméti Barackos Kölestorta receptjével.

Nem meglepő hát, hogy az országtorták különösen közel állnak szívünkhöz, és hogy minden évben kiemelt figyelemmel követjük a verseny alakulását. Nem volt ez idén sem máshogy, az elődöntőnek is kávéházunk adott helyszínt!

A 2017-es felhozatal különösen izgalmas volt, a legjobbak között találhattunk áfonyás sajttortát, feketeribizli-krémes, céklás-diós tortát és joghurtos ribizlibetéttel kombinált torta, a szakmai zsűri azonban végül a Balatoni Habos Mogyorót találta.

A Budapesti Horváth cukrászda kreációja mogyorós habtésztából, mogyorós roppanós rétegből, fekete ribiszke zseléből, tejcsokoládés karamell rétegből, mogyoró habból áll, melyet mogyoróolajos áthúzóval vonnak be.

Természetesen az ország cukormentes tortáját is megválasztották. A címet idén a Zazzi Cukrászda Pöttyös Pannija nyerte el. A málnás-szilvás torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, a málna mousse savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége. A Pöttyös Panni alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű finomság melyet fogyaszthatnak a cukorbetegek is.

A két fantasztikus tortát idén is megkóstolhatják a vendégek a Zila Kávéházban augusztus 19-től.

Scroll To Top