Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Kötelező program sajtfanatikusoknak – I. Nemzetek Sajtfesztiválja

Aki a sajtot szereti, rossz ember nem lehet! Van aki csak a hagyományos fajtákat kedveli, vannak olyanok, akik inkább az ínyenc különlegességet fogyasztják szívesen, de ritkán adódik lehetőség, hogy egyszerre próbáljunk ki minél több, akár 365 fajtát is.

Most viszont itt a remek alkalom, ugyanis október 28-án első alkalommal rendezik meg Budapesten a SZEGA I. Nemzetek Sajtfesztiválját. A mottó már önmagáért beszél: „365 különleges sajt a világ minden tájáról – Kóstolj meg annyi sajtot, hogy az év minden napján meleg szívvel gondolhass vissza egyre!” És valóban, mindazok, akik ellátogatnak a rendezvényre, annyi finomságot próbálhatnak ki, amennyit csak bírnak.

A fesztiválra húsz európai országból valamint az Amerikai Egyesült Államokból érkeznek a különleges sajtkészítmények. Cseppet sem meglepő módon Franciaország vonultatja fel a legszélesebb kínálatot, hiszen onnan száznál is több ínycsiklandozó sajt érkezik. De természetesen Magyarország is képvisli magát, hiszen a fesztivál keretein belül már második alkalommal szervezik meg a Magyar Sajtok Versenyét, ahol a legfinomabb hazai sajtok mérettetik meg magukat, továbbá megalapítják a világ leghíresebb sajtmesterének vezetésével a Sajtmesterek Nemzetközi Céhének magyar páholyát.

De nemcsak a korlátlan sajtkóstolásért érdemes ellátogatni Hilton Budapest báltermébe, hanem azért is, mert a sajtok mellé lehetőség van kiváló magyar borászok borainak kóstolására is, így egymást kiegészítve még teljesebb ízvilágot kaphatnak a kulináris élvezetekre vágyók.

És hogy mi a sajtfesztivál célja? A szervezők elmondása szerint szeretnék a gasztronómia szerelmeseinek széles körben és tematikusan bemutatni a magyar, illetve nemzetközi sajtok világát és nem utolsó sorban egy különleges alkalmat kínálni, hogy világszinten kiemelkedő sajtkultúrával rendelkező országok sajtbüszkeségei egyszerre, egy helyen vonuljanak fel a nagyközönség előtt.

A nap során előadások és izgalmas programok is várják az érdeklődőket!

Scroll To Top