Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Közeleg a gyermeknap!

A gyermeknap egyike az év legkedvesebb ünnepeinek, hisz ilyenkor kicsik és nagyok együtt ünneplik azt, ami a legfontosabb: a felhőtlen, boldog gyermekkacagást.

A gyermeknap világszerte ünnepelt alkalom. A nemzetközi gyermeknap a legtöbb országban június 1-én kerül megrendezésre: először 1920-ban tartották meg Törökországban.

Hazánkban 1931 óta ünnepeljük a gyerkőcöket, általában május utolsó vasárnapján.  Habár a régi időkben elsősorban a kommunista országokban volt népszerű az ünnep, mára már az ENSZ is létrehozott egy intézményt az egyetemes gyermeknap hivatalos keretek közt történő ünneplésére!

A Zila is gyakran hangos a gyerekzsivajtól, aminek mi nagyon is örülünk, hisz a kis szemek csillogásánál nincs őszintébb kritika, ami süteményeinket és fagylaltjainkat illeti. Persze a papák és mamák nyugodt étkezése is legalább annyira fontos számunkra, mint a gyerekek izgő-mozgó jókedve – épp ezért nálunk nem csak egy évben egyszer van gyereknap, hanem 52-szer!

Gyereksarok nevű foglalkozásunk már régóta várja az érdeklődőket, hogy a vasárnapi ebédet elkölteni vágyó családok gyerkőcei érdekes, kreatív foglalkozásokkal köthessék le figyelmüket. A vasárnap délutánokon óvó néni felügyeletével kézműveskedhetnek a kis lurkók egy külön az ő számukra kialakított sarokban, ahol órákon át a játéké és az alkotásé a főszerep. Az ötletek hétről hétre változnak, hogy visszatérő vendégeink se unatkozzanak, az elkészült művek pedig szép emlékek maradnak a kicsiknek a következő találkozásig.

Most vasárnap is izgalmas programokkal várjuk a kicsiket és nagyokat: ezúttal nem kisebb feladat vár ránk, mint egy saját tengeri kalózhajó-flotta elkészítése és vízre bocsátása!

Scroll To Top