Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Különleges finomságok egyenesen a Disney rajzfilmekből

Veled is előfordult már, hogy a családi filmezések során megkívántad a képernyőn látható finomságokat? Ezen a héten olyan ikonikus finomságokat mutatunk be, melyek a Disney rajzfilmekben is megjelentek, és amelyeket akár Te magad is könnyedén elkészíthetsz otthon.

1. Ratatouille

Mi más is szerepelhetne először ezen a listán, mint a francia konyha rejtelmeiben elmerülő patkányt, Remyt bemutató L’ecsó, és a rajzfilmben központi szerepet betöltő fogás, a ratatouille?

A finom, zöldséges egytálétel ugyan hasonlít valamelyest a magyar lecsóra, annál jóval gazdagabb és változatosabb. Nemcsak hagyma és paprika kerül bele, hanem fontos alapanyaga még a padlizsán, a cukkini és a fokhagyma is. Ezek mellett ízlés szerint gomba is kerülhet bele.

A fogás ízvilága is jobban hajaz a mediterrán konyhára, mint a magyaros ételekre, ugyanis a zöldségek pirításához olíva olajat használnak, és hagyományosan bazsalikommal, kakukkfűvel, citrommal és egy kevés balzsamecettel ízesítik.

2. Gumbo

A hercegnő és a béka képkockáin az 1920-as éve New Orleasa elevenedik meg előttünk, a főszerepben pedig egy elhivatott pincérnő áll, aki arról álmodozik, hogy egy nap megnyitja majd a saját éttermét. Magától értetődő módon ebből a történetből sem hiányozhatnak az ízletes fogások.

A rajzfilm talán legikonikusabb fogása a gumbo. Az ízletes, pörkölthöz hasonló étel igen népszerű Louisianában, így nem csoda, hogy az állam területén játszódó történetben is fontos szerepet kapott.

A gumbo – ahogy az a rajzfilmben is bemutatásra kerül – fűszeres alapléből, valamilyen húsból, halból vagy tengeri gyümölcseiből, és a cajun ízvilág „szentháromságából”, zellerből, kaliforniai paprikából és hagymából lassú lángon való több órás főzéssel készül.

 

3. Spenótos puffancs

Az inka birodalomban játszódó bolondos rajzfilm, az Eszeveszett birodalom talán nem mindenki kedvence, ám a történet során többször megemlített spenótos puffancsokat érdemes lehet kipróbálni, mivel ez az egyszerű de nagyszerű finomság könnyen belophatja magát a szívünkbe.

Elkészítéséhez nincs szükségünk másra, mint egy csomag leveles tésztára, melyet ízlés szerint fűszerezett friss vagy fagyasztott spenótlevelekből, krémsajtból, fetából vagy ricottából, és tojásból kevert krémmel töltünk meg, majd készre sütünk.

A puffancsok finom és pillanatok alatt elkészíthető nassonivalók, melyek akár a gyerekek uzsonnásdobozába is bekerülhetnek.

4. Arepas con Queso

Az ízletes és laktató kolumbiai finomság a Disney egyik legújabb rajzfilmjében, az Encantóban tűnik fel. Ezek a kerek, sós kukoricatorták, melyek, mondhatni, a kolumbiai gasztronómia gerincét adják, roppant egyszerűen elkészíthetők, és reggeliként, délutáni snackként vagy könnyű vacsoraként is megállják a helyüket.

Igaz, a fő hozzávalóját, az előfőzött kukoricalisztet, azaz a masarepát nem tudjuk bármelyik bolt polcáról leemelni, megéri extra energiát fektetni a speciális hozzávaló felkutatásába.

Scroll To Top