Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés
Zila macaron-nap 2015

Macaron-nap

Napjainkra egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kis, színes süti, a macaron. Pár éve még igazi kuriózumnak számított hazánkban, ma pedig már lépten-nyomon összefutunk az édes kis falatkákkal a kreatívabb cukrászdák, sütipultok kirakataiban. Sőt, március 20-án az egész napon kedvenc édességünknek szentelhetjük!

Az édesség akkora sikernek örvend, hogy ma már számtalan verzióját ismerjük, folyamatosan születnek az újabbnál újabb, ízletes variációk.

Ami nem is csoda, tekintve, hogy a technikát ismerve kevés – bár tény, hogy nem túl olcsó – alapanyagból elkészíthető finomságról van szó; az alaprecept nem igényel mást, mint tojásfehérjét, porcukrot, kristálycukrot, mandulalisztet és egy kis ételszínezéket. Tölteléknek a vajas krémtől egészen a legkülönbözőbb fajta lekvárokig bármit felhasználhatunk, ami színben és ízben is harmonizál álomvilágunkkal.

A híres macaronról azonban talán senki nem gondolná, hogy nem Francia-, hanem Olaszországból származik. Már a 14-15. században is készítettek macaronokat Velence környékén, innen terjedt el később a francia cukrászüzemekben, ahonnan aztán a desszert elindult a világhírnév útján.

Így jutott el a kis finomság egészen hazánkig is, ahol egyből közkedveltté vált, olyannyira, hogy ma itthon is ünnepeljük a macaron napot. A március 20-i nemzetközi ünnep minden macaronrajongó naptárába nagy betűkkel van beírva. Idén már ötödik éve gyűlik össze a cukrászmesterek apraja-nagyja, hogy bemutassák két legcsodálatosabb macaron kreációjukat az Akvárium klub nagyközönségének!

Természetesen már mi is készülünk a nagy napra! Azt egyelőre nem árulhatjuk el, hogy milyen csodás ízvilággal lepjük meg a nagyérdeműt, azt azonban igen, hogy mindenképp érdemes lesz ellátogatni a rendezvényre, ahol a látvány és az ízorgia kéz a kézben kényeztetik majd a macaron rajongókat!

A rendezvényről bővebb információkat itt találhattok: Macaron-nap

Scroll To Top