Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Majonézes csirkepástétom

Főként májpástétomként gondolunk rá, pedig rengeteg dologból készülhet pástétom: húsból, halból, zöldségekből, vagy ezeknek a keverékéből is. A francia eredetű étel akár önmagában egy szelet kenyérrel, de főételekhez is adható. Íme a mi egyik kedvenc pástétom receptünk!

Ha a vasárnapi húslevesből nyakunkon marad egy kevés főtt csirkehús, de nincs szívünk kidobni, akkor készítsünk belőle pástétomot. Fejtsük le a puhára főtt húst a csontokról, majd aprítsuk fel. 25 dkg alatti mennyiséggel nem érdemes hozzálátni, ezen felül azonban bármennyit készíthetünk, de az egyszerűség kedvéért mi most 25 dekával számolunk. Akár kézzel, akár robotgéppel is darabolhatjuk, a lényeg, hogy valóban nagyon apró legyen. Közben tegyünk fel főni három tojást, hűtsük le, pucoljuk meg, és azt is aprítsuk fel, majd dolgozzuk össze a két alapanyagot.

Egy másik edénybe öntsünk 40 gramm jó minőségű majonézt, 90 gramm tejfölt és egy púpozott evőkanál mustárt. Ebbe tegyük bele a fűszereket ízlés szerint: sót, borsot, egy gerezd préselt fokhagymát, majorannát, esetleg egy kis bazsalikomot, egy nagyon kis csipet cukrot és pár csepp citromlevet. Ezeket jól keverjük el, majd öntsük bele a csirke-tojás keveréket. Nagy mozdulatokkal keverjük össze, végül egy botmixer segítségével turmixoljuk össze. Ha lágyabbra, folyósabbra szeretnénk alakítani, óvatosan adagoljunk hozzá még tejfölt egészen addig, míg a kívánt állagot elérjük.

Ha szeretnénk megbolondítani kicsit, adhatunk hozzá egy kevés száraz fehérbort (ebben az esetben viszont a tejföllel óvatosan kell bánni, különben túl híg lesz), mézet, amennyiben az édesebb ízt preferáljuk, vagy tömlős sajtot a tejföl egy része helyett. Amennyiben ez utóbbi esetben füstölt sajtot választunk, igazán pikáns ízvilág kerekedik belőle.

a-sandwich-1377387_1280

Előző bejegyzés:
«

Következő bejegyzés:
»

Scroll To Top
0

Your Cart