Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Marcipánfigurák

Nincs is igazán szép torta marcipánfigurák nélkül, főleg ha gyerekeknek szánt születésnapi meglepetésről van szó. Ezek a kis díszek ráadásul bármilyen formát magukra ölthetnek, csak a képzeletünk szabhat határokat!

De mi is igazából a marcipán? Ez a cukrászati alapanyag egy rész édes, blansírozott mandulából és egy rész őrölt cukorból készül, amit vízzel masszává főzünk. Ehhez még hozzáadunk pár csepp keserű mandulát, így kapjuk meg a jellegzetes ízt. A masszát aztán kedvünkre formálhatjuk, színezőanyagokkal pedig a színét is megváltoztathatjuk.

A legelső marcipánt, illetve annak elődjét már az ókori perzsák is elkészítették, de igazán népszerűvé csak Amerika és vele együtt a cukornád felfedezése után vált. Azóta a cukrászat és a marcipángyártás is új lendületet vett, így ma egy díszes formatorta elképzelhetetlen nélküle – természetesen mi is előszeretettel használjuk, változatos kínálatunkból kávéházunkban válogathatnak vendégeink.

A gyerekek körében persze nem az íze miatt olyan népszerű, hanem a belőle kialakítható végtelen számú formák miatt, amik a szemet is gyönyörködtetik. Nem véletlen, hogy a legszebb darabokból állandó kiállításokat találhatunk országszerte! Keszthely, Szentendre, Kőszeg, Eger, Pécs, Tihany és természetesen Budapest is otthont ad egy-egy marcipán múzeumnak, ahol miután megcsodáltuk a gyönyörű műalkotásokat – mert ezek már valóban annak számítanak – meg is kóstolhatjuk őket!la-boqueria-1684363_1280

Scroll To Top