Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Márciusi gasztrofesztiválok

A tavasz beköszöntével sokkal szívesebben mozdulunk ki a négy fal közül. Ha pedig a kirándulást még egy izgalmas gasztroprogrammal is összeköthetjük, semmi sem állíthat meg minket. Márciusban ezekre a rendezvényekre érdemes ellátogatni.

Szoboszlói Toros Napok – Hajdúszoboszló, március 10-12.

A Szoboszlói Toros napok nyitja meg a hajdúszoboszlói gasztrokulturális programok sorát a 2017-es évben is! A rendezvény célja a hagyományok ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése! A fesztiválon számos népi és táj jellegű étel mellett, lelket melengető magyar pálinkák és borok is szerepelnek a gasztronómiai kínálatban a változatos programok mellett!

Pálinkafesztivál – Eger, március 10-11.

A gyümölcspálinka a magyar kultúra része és a magyar gasztronómia egyik legfőbb értéke – nem hiába emelkedett hungarikum rangra. Jó pálinkát inni pedig maga a gasztronómiai élvezet – erről mindenki megbizonyosodhat, aki 2017. március 10-én és 11-én ellátogat az egri Agria Park Díszkertjébe, ahol az ország legkiválóbb pálinkaházai kínálják a lehető legjobb főzeteket, immáron az 6. Pálinka Fesztiválon! Természetesen ételekből sem lesz hiány, hiszen a pálinkák jobban csúsznak egy-egy ízletes fogás mellett, amelyek készítői szintén az ország legjobbjai közül kerülnek ki. A hangulatról mindkét nap neves fellépők és szuper koncertek gondoskodnak!

Édességfesztivál és -vásár – Debrecen, március 11-12.

2017 legédesebb hétvégéje a Debrecenben! Amivel találkozhatsz: kézműves csokoládé manufaktúrák, torták, sütemények, muffinok, bon-bonok, marcipánok, grillázsok, desszertborok, pálinkák, mézek, lekvárok, házi sütemények, szörpök, mézeskalácsok, cukor- és gluténmentes édességek és még számos különlegesség várja az édesszájúakat a Debrecen Plazaban.

Koffeinrandi – Őrölj meg! – Budapest, március 12.

Harmadszor is találkozóra hív a Macskakő minden kávészeretőt. Ezalkalommal a kávékészítés fontossági hierarchiájában olykor méltatlanul alulrangsorolt őrlőkről (daráló!) lesz szó. Kúpos, lapos, késes, kerámia, acél, csapágyas, gyors, lassú… minden kiderül! A cél, hogy a kis kézi tekerőlantoktól egészen az ipari gépekig gyűjtsék egy helyre a gépezeteket, majd jól össze is kóstolják a produktumukat – lehet csatlakozni!

Toros Pálinkafesztivál – Szeged, március 15-19.

Mindenkit vár egy igazi magyaros eszem-iszom fesztivál 2017. március 15-19. között Szegeden! Immáron 8. alkalommal kerül megrendezésre a magyar hagyományokat őrző Toros és Pálinkafesztivál, a Tisza Expo Zrt. szervezésében. A már öt naposra bővült rendezvénnyel az igazi falusi disznótoros hangulatot hozzák a szervezők Szeged szívébe, a Széchenyi térre. A két színpadon pedig különböző programok és koncertek várják az érdeklődőket.

VinCE – Budapest, március 17-19.

A VinCE Budapest Wine Show különleges esemény. Nagyszerű érzés végigsétálni a Corinthia pompás termeiben, és látni az ország legjobb borászait, amint személyesen kóstoltatják legújabb kincseiket. Fényűző hétvége a borvilágban. Showműsorhoz illő program állt össze a nyolcadik VinCE Budapestre; megismételhetetlen borsorokkal készül Közép-Európa legrangosabb borszakmai eseményére.

Csokifesztivál – Kecskemét, március 18-19.

A 2. Kecskeméti Csokifesztiválon a legkülönlegesebb csokicsodák kiállítása és vására mellett szuper jó gyermekprogramokkal is készülnek a szervezők. Az ország egész területéről érkeznek a csokoládémanufaktúrák. Különleges csokikat lehet vásárolni, kóstolni, a színes csokoládészökőkutak igazi látványosságnak bizonyulnak. Emellett pedig még kalandpark is várja a gyerekeket.

Gyulai Kolbász- és Sódarmustra – Gyula, március 31.

Hetedik alkalommal rendezik meg ezt a fesztivált március 31. és április 2. között. A látogatók megkóstolhatják nem csak a gyulai sódart, hanem a kolbászt is, melyeket a helyi termelők fognak elhozni a rendezvényre, így igazi húskészítményeket szerezhetnek be húsvétra a látogatók közvetlenül a termelőktől. A számos ízletes húskészítmény mellett szórakoztató programok hada is várja mindazokat, akik Gyulán töltik ezt a hétvégét.

Scroll To Top