Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Márciusi gasztroprogramok

Hello, tavasz! Végre megérkezett a jóidő, úgyhogy ideje kimozdulni a négy fal közül. És ha már útnak indulunk, érdemes közben a hasunkra is gondolni, bőven van miből válogatni ebben a hónapban a gasztroprogramok terén!

 

Vegan Sunday Market – Budapest, Anker’t – minden vasárnap

Budapest egyik legizgalmasabb rendszeres, ingyenes és legfőképpen vegán programsorozata a Vegan Sunday Market, mely hiánypótló jellegének köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Márciusban is minden vasárnap várják az Anker’tben a vegán étrend követőit. Nemcsak finom ételek, de érdekes programok is helyet kapnak itt: előadások és workshopok a felnőtteknek, a piciknek pedig gyereksarok!

 

Szoboszlói Toros Napok – Hajdúszoboszló – 2019. március 15-17.

2019-ben is gasztrokulturális programok sora várja az érdeklődőket Hajdúszoboszlón, melyet a Szoboszlói Toros Napok nyit meg. A rendezvény célja a hagyományaink ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése! A fesztiválon számos népi és tájjellegű étel mellett, lelket melengető magyar pálinkák és borok is szerepelnek a gasztronómiai kínálatban a változatos programok mellett!

 

Terülj, terülj, elmécském! – Budapest, Mindset Pszichológia – 2019. március 26.

Vadonatúj élményre vágysz? Szeretsz kóstolgatni? Elkezdenéd vagy újabb szintre emelnéd az önismeretedet? Ha mindhárom kérdésre igen a válaszod: Budapest első gasztropszichológiai témájú önismereti csoportjában a helyed.

A gasztropszichológia fiatal és modern ága a pszichológiának. Azonban az ételek és maga az evés szerves részét képezik a népi szokásoknak, hagyományoknak. Nem hiába maradtak fenn a mondások is: „a férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út” vagy „evés közben jön meg az étvágy”.

 

Hungarikum Piknik a Kürtős Legendával – Eger, Szépasszonyvölgy – 2019. március 30-31.

Hungarikum Piknik Egerben, a Szépasszony-völgyben kerül megrendezésre, ahol a Kürtős Legenda is jelen lesz, hogy a legfinomabb a kellemes borok mellé kínáljanak klasszikus, illetve az alkalomhoz illő kürtőskalácsot!

 

Budapest Balkán – Szerb, görög és balkáni séta Budapesten – 2019. március 31.

A Budapest Balkán az Experience Balkan programsorozata, melynek célja megmutatni Budapest balkáni vonatkozású helyszíneit, látnivalóit, épített emlékeit, ízeit, történeteit, a Balkánról érkezett népek életét, kultúráját, gasztronómiáját, vendégszeretetét, hagyományát, jelenét és jövőjét.

Az egész napos interkulturális, gasztronómiai, és helytörténeti program a Tabánban kezdődik, majd Budapest belvárosán keresztül sétálva mutatják meg a balkáni érdekességeket.

Scroll To Top