Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Márciusi gasztroprogramok

Végre itt a tavasz, ideje kimozdulni a négy fal közül! De ha nem csupán egy kirándulásra vágysz, akkor érdemes összekötni egy kis gasztronómiai élménnyel a programokat!

Budapest Halfesztivál – Budapest, 2018. március 2-4.

A VI. Budapesti Halfesztivál palettáját még inkább színesebbé teszik a szervezők, ugyanis a magyar ízek mellett a nemzetközi különlegességekre is nagy hangsúlyt fektetnek. A rendezvényen természetesen megtalálhatóak lesz mindenféle finomság az ország minden tájáról érkező halászleveinktől kezdve, az egzotikus sushin, a pad thai tésztán, az orosz kaviáron, a francia hallevesen, az olasz branzinon át egészen az angol fish & chipsig.

Édesség Napok – CsokoláDays – Zalaegerszeg, 2018. március 3-4.

A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ első alkalommal szervezi meg a rendezvényt, melyre az ország számos pontjáról érkeznek csokoládé kiállítók, kóstoltatók. A program keretein belül amatőr tortaversenyt hirdetünk magánszemélyeknek, a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve pedig megkeressük „Zalaegerszeg tortáját”, melynek címére a Zalaegerszegi cukrászdák és vendéglátó egységek pályázhatnak. A két napos családi rendezvényen folyamatos színpadi műsorokkal, gyerekeknek „édes kézműves” foglalkozásokkal és sok más programmal készülünk.

Szegedi Toros és Pálinkafesztivál – Szeged, 2018. március 8-11.

Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a magyar hagyományokat őrző Toros és Pálinkafesztivál, a Tisza Expo Zrt. szervezésében. Ezen rendezvény keretében egy igazi falusi disznótoros hangulatot visznek Szeged szívébe, a Széchenyi térre. Finomabbnál finomabb toros ételek, Böllérverseny, Káposztafőző verseny, neves magyar fellépők, mókás vetélkedők és „malacságos” nyeremények várnak 2018-ban is mindenkire.

Magyar disznótoros azonban nincs jó pálinka nélkül… így a remek ételek mellett, az eddigi évekhez hasonlóan most is igazi pálinkakülönlegességekkel készülnek a kiállítók.

VIII. Gyulai Kolbász – és Sódarmustra – Gyula, 2018. március 16-18.

Idén immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a patinás gyulai Várkertben a Kolbász – és Sódarmustra. A rendezvény, mely minden évben az szezonnyitónak számít a gasztrokulturális fesztiválok között, fantasztikus nagykoncerteket, sokszínű programokat és három naposbevezetést kínál a Hungarikummá nyilvánított Gyulai Kolbász világába. Ezen a hétvégén minden a finom húsokról és a jókedvről szól!

Csokoládé és Édesség Fesztivál – Tata, 2018. március 17-18.

Első alkalommal rendeznek Csokoládé és Édesség Fesztivált Tatán! Kézműves csokoládék, ínycsiklandó édességek, bemutatók, ingyenes gyerek programok, ingyenes játszóház, tombola várja a kedves látogatókat 2018. március 17-18. között a Tatai Új Sportcsarnokban.

Scroll To Top