Mennyei falatok a Zila tortaformából
Gyakran kérdezik tőlünk, hogy fincsi sütik mellett mást is lehet-e készíteni a Zila tortaformákban. Nos, a válasz igen, hisz olyan mennyei vacsikat varázsolhatunk velük pillanatok alatt, mint például a paprikás csirke túrós csuszával!
A csirke alapvető kelléke a háziasszonyok konyhájának, ha pedig magyar vacsorára érkezünk, szinte mondani se kell, hogy pirospaprika is lesz a menüben. Ha pedig a csirkepaprikás még nem nyűgözött le mindenkit, egy isteni túrós csuszával megkoronázva már biztosan mindenki megnyalja utána a tíz ujját!
A hozzávalók nem különböznek a hagyományos paprikásétól:
1 dl olaj
50 dkg vöröshagyma
1 db TV paprika
2 db paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
3 dkg fűszerpaprika (2 ek.)
4 db csontos csirkemell
1 ek. só (ízlés szerint)
5 dl tejföl
6 dkg liszt
25 dg csuszatészta
25 dkg túró
25 dkg füstölt szalonna
2,5 dl tejföl
3 db tojássárgája
1 csipet só
A csontos csirkemellre azért van szükség, hogy kicsontozásuk után a csontokból zöldségekkel jóízű paprikás mártást készíthessünk, melybe később belepároljuk a csirkemell filéket is. Kezdésnek azonban a tésztát kifőzzük sós vízben, lemossuk (ezzel egyúttal visszahűtjük). Hozzákeverjük a kipirított szalonnakockákat (zsiradék nélkül), a túrót és a tojássárgájával kikevert tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, és a masszát a tortaformába tömjük. 135 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Ezután nem marad más hátra, mint hogy a paprikás csirkemellel és az elkészített mártással tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá! J