Mi lesz ország tortája?
Egyre közeledik az éve egyik legfontosabb napja a magyar cukrászok körében, augusztusban ugyanis kiderül, melyik tortát választja meg a szakmai zsűri Magyarország tortájának.
A Zila Kávéházban különös figyelemmel követjük ezt az eseményt, hiszen mi magunk is négyszer nyertük el a megtisztelő címet egy-egy alkotásunkkal. A versenybe 2017-ben összesen 29 tortát neveztek, amiből a zsűri ötöt választott be a döntősök közé. Lássuk, idén melyik torták és cukrászok esélyesek!
Balatoni Habos Mogyoró – Horváth Cukrászda, Budapest
Mogyorós habtészta, mogyorós roppanós réteg, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell réteg, mogyoró hab, mogyoróolajos áthúzóval bevonva.
Szent Erzsébet torta – Hisztéria Cukrászda, Budapest
Áfonyás sajttorta, roppanós diós piskótán. Diós dacquise piskóta, áfonyás tejcsokoládé mousse, áfonyazselé betét, mascarponés sajt mousse áfonyás tükörzselével bevonva.
Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő – Nándori Cukrászda, Budapest
Diós csokoládés piskóta ribizliöntettel, joghurtos ribizli betét, rugalmas étcsokoládé, gesztenyés tejszínkrém, fényes csokoládé öntettel bevonva.
Fertődi Fekete – FRER Cukrászda, Budapest
Rizslisztes céklás-diós felvert, feketeribizlis betét, levendulás csokoládé mousse, feketeribizli krém, fekete tükörzselével bevonva.
Ingyom-Bingyom – Tóth Cukrászda, Dunaföldvár
Málnás ropogóson citromos, aszalt gyümölcsös felvert, beriolette pillecukor, bodzás, beriolette-s felvert ganache, melyet fehércsokoládés zöld tükörzselé borít.