Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Mielőtt beköszönt a tél – Őszi gasztroprogramok országszerte

Az őszi időszak mindig a gasztroprogramok körül forog: már nem akadályoz a hőség a hosszas szabadtéri bóklászásban, viszont megannyi szezonális finomság terem ilyenkor, melyek önmagukban is megérdemelnek egy-egy minifesztivált. Összeszedtünk néhány rendezvényt, ahová érdemes ellátogatni még a tél beköszönte előtt!

 

Spájz Értékpiac – Siófok, 2019. október 12.

 

Igazi kézműves termékeket keresel? Meglepnéd barátaid egy jó minőségű kézműves borral, sörrel, pálinkával? Megkóstolnád a helyi termelők zöldségeit, gyümölcseit és a belőlük készített lekvárokat, szörpöket, zöldségkrémeket?

 

  1. Disznótoros Kolbászfesztivál – Budapest, Vasúttörténeti Park, 2019. október 11-13.

 

A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg program várja a látogatókat: 3 kolbász utca, kézműves vásár és gasztro utca, étel és ital kóstoltatás, disznó feldolgozás bemutatók, tájház múzeum, állatsimogatók, traktor és stabil motor kiállítás, termelőeszköz kiállítás, gőzmozdony és vasúti kocsi kiállítás, mozdonyforgató, népi játszótér és még sok ingyenesen használható játék a gyerekeknek, zenei programok, folklór programok, oldtimer autó és motor kiállítás, Vasúttörténeti Park interaktív programok.

 

Szega II. Nemzetek Sajtfesztiválja – Budapest, Folyondár utcai Sportcentrum, 2019. október 19.

 

Egyszeri belépődíj fejében a látogatók korlátlanul kóstolhatják meg a világ 25 országának több, mint 400 kiemelt sajtját. A sajthoz természetesen elengedhetetlenül hozzátartozik a bor is, így számos minőségi magyar és külföldi bort kóstolhatnak a vendégek. A rendezvény során a nagyközönség számára szakmai előadások mellett színvonalas zenés programokkal is készülnek a szervezők.

 

Csipkebogyó Fesztivál – Szarvaskő, 2019. október 26.

 

Hogy mi mindenre jó a csipkebogyó? Szörphöz, teához, lekvárhoz, húsokhoz, édességhez és még sorolhatnánk. Ha szeretnéd megismerni a csipkebogyó számtalan felhasználási lehetőségét, a szarvaskői Csipkebogyó Fesztivál a tökéletes hely számodra!

 

  1. Csabai Kolbászfesztivál – Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 2019. október 24-27.

 

A csabai kolbász méltán gazdagítja a hungarikumok sorát, hiszen óriási múltra visszatekintő, igazi magyar csemegéről beszélünk. Épp ezért az sem meglepő, hogy idén immár 23. alkalommal szervezik meg a nagyszabású Csabai Kolbászfesztivált, ami már nem csupán a gasztronómiáról, de a felhőtlen szórakozásról is szól!

 

Budai Gesztenyefesztivál – Budapest, Jagelló út, 2019. november 9.

 

A sült gesztenyén túl az idei évben minden kiállítónak legalább egy gesztenyés finomsággal kell érkeznie, mint a gesztenyés kürtőskalács, fánk, rétes, sütemények, lángos, csokoládék, édességek, gesztenyesör, gesztenyelikőr és még sok egyéb gesztenyés különlegesség.

 

III. Csokoládé és kézműves vásár – Szombathely, 2019. november 23-24.

 

Egyedi csokoládék, magyar termékek, kézműves portékák. Minden, ami egyedi, saját készítésű, szívek lelkek benne vannak a kis apróságokban. Ha húsvétra, anyák napjára, gyereknapra vagy esküvőre, születésnapra keresel valami egyedit, azt itt megtalálod.

Scroll To Top