Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Minden falat számít – Élelmiszerbank Magyarországon

Az első élelmiszerbankot az Egyesült Államokban alapították 1966-ban. Napjainkra a kezdeményezés Amerikától Ausztráliáig, Nyugat-Európát is beleértve a világ számos országában nyert teret, működésükkel rászoruló emberek millióinak életét segítve.

Az élelmiszerbank olyan non-profit szervezet, melynek lényege, hogy eljuttatja a termelőknél, kereskedőknél összegyűlt felesleges, de fogyasztható élelmiszereket a rászorulókhoz, hogy ezzel is hozzájáruljon a szegénység, az éhezés és az alultápláltság csökkentéséhez. Hazánkban immáron 11 éve működik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, így 22 másik európai országgal karöltve küzdenek a nemes célért.

Bár az élelmiszerbankok alapvetően áruházakkal, éttermekkel működnek együtt, az egyéb vállalkozások is segíthetik munkájukat. Évente 1,8 millió tonna élelmiszer kerül a kukába, miközben százezrek éheznek. Ha a Te mezőgazdasági, élelmiszeripari vagy kereskedelmi vállalatodnak is van olyan élelmiszerkészlete, amely még fogyasztható, de valamilyen okból kereskedelmi forgalomba nem hozható, bátran keresd fel az élelmiszerbankot!

Ha pedig magánszemélyként szeretnél hozzájárulni az éhezés felszámolásához, akár pénzadománnyal vagy önkéntes munkával is segíthetsz. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület oldalán számos lehetőség közül választhatsz!

Scroll To Top