Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Mit vigyünk a kirándulásra?

A jó időben mindenki szeret kimozdulni a négy fal közül, de egy egész napos távollét sok előkészületet is igényel, főleg ha olyan helyre kirándulunk, ahol nem lehet beugrani a sarki büfébe egy kis harapnivalóért.

Ha nem szeretnénk, hogy a családunk tagjai pár óra után éhesek és nyűgösek legyenek, érdemes előrelátóan összekészíteni a hátizsák tartalmát, így bármikor elő lehet kapni belőle egy kis harapnivalót.

A legegyszerűbb megoldás, hogyha egész gyümölcsöket viszünk magunkkal, például almát vagy narancsot, mert ezek azon túl, hogy laktatók, a szomjunkat is oltják (különös képpen a grapefruit). Ugyanakkor vigyázzunk, hogy csak olyan gyümölcsöket vigyünk, amik nem nyomódnak meg a táskában, a banánt például lehetőleg hanyagoljuk! A gyümölcsökben található természetes gyümölcscukrok ráadásul sokkal tovább tartó energiát biztosít, mint például egy szelet sütemény!

Egy finom műzliszelet nem csak eltelít, de energiát is ad, ráadásul ha mi magunk készítjük el, akkor még garantáltan egészséges is. Az sem utolsó szempont, hogy a házi készítésű müzlit úgy ízesítjük, ahogy csak szeretnénk: ha valaki nem szereti a mazsolát, nem kell kipiszkálnia belőle. Ebben a cikkünkben egy jó receptet is adunk neked a házi müzliszelethez.

Persze szendvics nélkül nem igazi egyetlen kirándulás sem! Azonban arra figyelj a szendvicsek összeállításakor, hogy egyes felvágottak, például a sonka nem bírja a hőséget. Helyette használj inkább szalámit vagy májkrémet, mert ezeket az egész napos sétálás után is bátran előveheted. A zöldségekkel is óvatosan! Míg a paprikát, hagymát vagy retket bátran belekarikázhatod, a paradicsom már sajnos sok levet ereszt, így hamar átáztatja a kenyeret vagy a zsemlét.

A nyers zöldségek mindig jó választásnak bizonyulnak. A hasábokra vágott paprikát, répát, zellert, retket egy uzsonnásdobozba zárva könnyedén magaddal viheted, és bármikor előkaphatod, ha úgy érzitek, rátok tör az éhség.

Sosem árt, ha a táskátokban meglapul egy zacskó szőlőcukor. Ezek az apró finomságok pillanatok alatt energiát adnak, így a gyerekek könnyen kibírják a következő pihenőig.

Persze a folyadékfogyasztásról sem szabad megfeledkezni! Mindig legyen nálatok elegendő folyadék, lehetőleg tiszta víz, hiszen ez hidratál a legjobban, a fizikai megerőltetés közben pedig erre szükség lesz. Ha megálltok pihenni, mindig töltsétek újra a kulacsokat, ha pedig igazi szomjoltó nedűre vágytok, vigyetek magatokkal egy pár citromot, és facsarjátok bele a levét.

Scroll To Top