Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Nassolnivalók a farsangi bulira

Ismét itt a mulatozás időszaka, de jól tudjuk, hogy nincs jó buli finom, házi készítésű finomság nélkül. Ismét összeszedtük néhány egyszerűen és gyorsan elkészíthető kedvencünket.

Chips és ropi helyett ideális választás az édesburgonya. Néhány darab (fejenként 1,5) meghámozott édesburgonyát szeletelj egyforma méretű cikkelyekre. Egy kistálban keverj össze olívaolajat tetszőleges fűszerekkel (só, bors, fokhagyma, majoranna, bazsalikom, chili), majd egy szilikonecset segítségével kend be alaposan a gerezdeket. Egy sütőpapírral bélelt tepsire egyenletesen terítsd ki őket, majd 180 °C-on süssed 20-25 percig.

Akár a vacsorát is helyettesítheti a töltött kifli. A vizes kifliket egyenletesen felezd meg és belezd ki. A kiflibelet egy nagy tálban keverd alaposan össze főtt tojással, májkrémmel, krémsajttal és aprított hagymával. Ezt a masszát töltsd vissza a kibelezett, megfelezett kiflikbe, a tetejét szórd meg reszelt sajttal, majd melegszendvics módjára süsd meg a sütőben.

A csavart pizzarudak egyszerre finomak és mutatósak, ráadásul bármilyen mártogatóssal tálalhatjuk. Rengeteg pizzatészta alapreceptet találhatunk, sőt, valószínűleg már meg is van a kedvencünk. (Ha mégsem, itt sok jó ötletet találhattok.) A szokásos módon készítsd el a tésztát, nyújtsd ki fél centiméter vastagságúra, majd vágj belőle egyenletes csíkokat. amikor a sütőlapos tepsire helyezed, csavard meg párszor, majd vékonyan kend be a tetejét fűszeres olajjal és süsd aranybarnára.

Scroll To Top