Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Novemberi gasztrofesztiválok

Az október izgalmas és változatos gasztronómiai programokat kínált, de a november miatt sem kell csüggednünk, nem csak Márton-nap alkalmából találhatunk ínycsiklandozó programokat!

Bakony Expo – Veszprém, november 4-6.

Harmadik alkalommal rendezik meg a bakonyi ízek a Veszprémi Arénában. A Bakony Expo rendezvényein megismerkedhetünk a tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokkal, míg szórakoztató színpadi produkciók és a helyi konyhával kapcsolatos témák is terítékre kerülnek.

Márton-napi Borfesztivál a Gellértben – Budapest, november 10.

Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézik meg az ország legizgalmasabb Márton napi programsorozatán november 10-13. között. Mások mellett a szakácsok, pincérek, az érlelt sajtok és a szőlőművesek védőszentjeinek mítosza lengi majd be a patinás szállodaépület összes termeit, ahol izgalmas étkekkel, nedűkkel és programokkal várják a vendégeket.

marton-napi-borfesztival-a-gellertben_2016_2-768x4972x

 

Márton-napi Vigasságok – Bogács, november 12-13.

November 12-én, szombaton a libaételeké lesz a főszerep a Cserépi úti pincesoron, ami mellé szórakoztató programokat is kínálunk. pincetulajdonosok zamatos újborral és kiváló liba ételek kóstolójával várnak minden kedves érdeklődőt.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator – Szentendre, november 11-13.

A Skanzen kétnapos Szent Márton-fesztiválja gondoskodik arról, hogy a látogatók elkerüljék ezt a fenyegetést: a fogadóban ínycsiklandó libaétkeket tálalnak, a portákon pedig előkerülnek az ősz csemegéi, a sült alma, a tök, az illatos sült gesztenye. Az ínyencségek leöblítésére a fedett, fűtött sátorban családi pincészetek egész sora kínálja kézműves újborait.  Miközben a minőségi nedűk kóstolója zajlik, a fesztiválszínpadon egymást érik a fellépők, a közönségnek bőven van része muzsikában, népmesében, néptáncban.

Csokoládé-fesztivál – Szolnok, november 11-13.

A 2010-ben első alkalommal megrendezett kiállítás egyik motorja volt a hazai kézműves csokoládé szakma robbanásszerű fejlődésének. Mostanra nem csak Magyarországon, hanem már a világversenyeken is bizonyított, díjnyertes kézműves csokoládékészítőink vannak. A sikernek és a töretlen fejlődésnek köszönhetően az idei évben valóságos program-kavalkád várja a látogatókat. A magyar kézműves édességek és készítőik bemutatkozásán túl a kikapcsolódást nyújtó, kreatív szórakoztató programok teszik teljessé a fesztivált.

csoki2016_fekvo

Borkorcsolya-napok – Egerszalók, november 20-22.

A Borkorcsolya napok alkalmat ad az ideérkezőknek a Gyógyvizek völgye három településének Egerszalók, Demjén és Egerszólát legjobb borainak és borkorcsolyáinak megkóstolására, különleges pincék felkeresésére, a helyi egyedi szolgáltatások megismerésére.

Vonyarcvashegyi Disznótoros és Kolbásztöltő Verseny – Vonyarcvashegy, november 19.

A hagyományok ápolásával, s természetesen finom falatokkal elevenítikk fel a régi, falusi disznóvágásokat. A vendégek a napot házi pálinkával kezdik, majd a disznó tisztítása, pörzsölése és feldolgozása kerül sorra, melyen tetszés szerint bárki részt vehet. Reggelire (9-11 óra) velőt, resztelt májat, savanyúsággal és kenyérrel fogyaszthatnak az érdeklődők, déltől pedig lehetőség van megkóstolni a frissen készült finomságokat.

Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásár – Zalaegerszeg, november 26-27.

A már hagyományosnak mondható zalaegerszegi Mézfesztivál szinte csak olyan programokat kínál, melyek témája a méz. A zalaegerszegi Kárpát–medencei mézfesztivál programsorozata minden percben a méhészet és a méz körül forog. Az idelátogató mézrajongók számos mézes program közül válogathatnak kedvük szerint.

Tortafesztivál – Nagykanizsa, november 26.

A 6. alkalommal megrendezésre kerülő Tortafesztiválra még mindig várják azon lelkes, amatőr és profi cukrászok jelentkezését, akik szívesen megmutatnák tehetségüket. Az idén magyaros, nép formák és motívumok felhasználásával készült alkotásokat várnak a szervezők. Természetesen nem csupán a szakemberek megjelenését várják, laikus érdeklődők is megjelenhetnek, sőt rengeteg finomságot is megkóstolhatnak!

Scroll To Top