Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Novemberi gasztroprogramok

Rohamtempóban közeledik a tél, de még utoljára kiélvezhetjük az ősz ízeit és illatait, hiszen van még egy hónapunk decemberig. Országszerte lesznek ám gasztroprogramok, amelyekre érdemes ellátogatni.

Black Food Festival – Budapest – 2018. november 4.

Kóstoltál már FEKETE színű ételt? Fekete szezámos fagyit, fekete tésztát, fekete hamburgert vagy hot-dogot? Fekete chipset vagy fekete macaront? Ha már igen, akkor itt lesz a helyed, mert ezen a napon csak ilyen fogások várnak majd rád! Ha még nem, akkor pedig pláne itt a helyed, mert egy új világ tárul ki előtted, a Black Food Festivalon! Különleges ételeket és italokat kóstolhatsz, amelyek nemcsak jól néznek ki, de nagyon finomak is.

 

Bakony Expo – Veszprém – 2018. november 9-11.

A „…természet íze – a vidék portékája” szlogennel 2018-ban ötödik alkalommal kerül megrendezésre november 09-11. között a Bakony Expo, a bakonyi ízek vására, mely 3 napon keresztül várja az érdeklődőket Veszprémben, a Veszprém Arénában. A Bakony Expo rendezvényein megismerkedhetünk a tájegység sajátos gasztronómiai és népi kulturális hagyományaival, miközben könnyed színpadi produkciók és a helyi konyhához kapcsolódó témák is terítékre kerülnek. 2018-ban a csipkebogyó játssza a főszerepet, főként ehhez a magyar terményhez kötődő hagyományos és különleges ínyencségeket megkóstolhatják a vendégek, valamint a műsorukban is felbukkan majd.

 

Szent Márton Újborfesztivál és Libator – Szentendre – 2018. november 10-11.

Márton napja fontos fordulópont volt a naptárakban: vidéken ekkor fejeződtek be a mezőgazdasági munkák, ezen a napon zárult le a gazdasági év. Szent Márton ünnepén libát illik enni és újborral szokás koccintani. Ez egyben a Skanzen szezonzáró rendezvénye, mely a neves naphoz kapcsolódó gasztronómiai különlegességekkel invitálja a látogatókat. Ekkor kezdődtek a téli társasmunkák, kalákák is. A házak kemencéit begyújtjuk, a pattogó tűz mellett tollat fosztunk, mesét hallgatunk, sült finomságokat kóstolunk.

Vonyarcvashegyi Kolbászoló – Vonyarcvashegy – 2018. november 17.

A rendezvénytéren felállított hatalmas sátor alatt várhatóan most is több tucat csapat méri össze tudását, ízlését a kolbászok fűszerezésében, sütésében. A zsűri az idén új elnökkel, Rákóczi Feri műsorvezetővel értékeli majd a kolbászkészítés folyamatát, a nyers kolbászok esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát és a munkaasztalok dekorációját. Természetesen a nézőknek is lesz lesz bőven kóstolnivaló. A versenyt és kóstolót folyamatosan műsorok színesítik, a disznótoros napot diszkóval zárják.

Budai Gesztenyefesztivál – Budapest, XII. kerület – november 17-18.

A budapesti gasztrofesztiválok történetében elsőként ingyenes kisgyermek vidámparkkal készülnek a szervezők! Mindemellett interaktív ingyenes családi kézműves játszóház a gesztenye jegyében! Faszénen sült gesztenye minden mennyiségben, gesztenyés kürtőskalács, fánk, rétes,sütemények, lángos,csokoládék, édességek és még megannyi gesztenyés finomság! Gesztenyesör, gesztenyepálinka, gesztenyelikőr, újborok és Márton napi libás finomságok! Egy kihagyhatatlan, vidám, ingyenes hétvége az egész családnak!

Scroll To Top