Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Novemberi gasztroprogramok

Rohamtempóban közeledik a tél, de még utoljára kiélvezhetjük az ősz ízeit és illatait, hiszen van még egy hónapunk decemberig. Országszerte lesznek ám gasztroprogramok, amelyekre érdemes ellátogatni.

Folyékony csók – Borest fiatal borászok friss boraival, Debrecen, november 8.

A Kölcsey Központ Báltermében Márton nap tiszteletére fiatal borászok újboraiból válogatnak a szervezők. A Debrecenhez közeli borvidék borászai tartanak kóstolót friss nedűikből. Hat borvidék 12 lelkes fiatalja mutatja be az éves termést a „folyékony csókból”.

Márton Napi Libalakoma – Hajdúszoboszló, november  10-12.

Kelet-Magyarország egyik leghangulatosabb fürdővárosában sose csalódik, aki odalátogat, főleg, ha valamilyen neves alkalomkor teszi. Nem lesz ez másképp az idei Márton napján sem. A háromnapos fesztiválon újborral és libából készült finomságokkal várják a turistákat a Szent István parkban. Emellett természetesen kulturális programok is lesznek, tehát nemcsak a testnek, hanem a szellemnek és megadják, ami jár.

S.O.S. Non parlo italiano – szórakoztató olasz nyelvi est itáliai fogásokkal, Budapest, Hungary Gustolato, november 14.

Ki ne szeretne olaszul tanulni, és közben isteni itáliai ételeket falatozni? A Hercegprímás utca 13-ban erre lesz lehetőség: 3-szor 45 perc társalgási program, valamint lasagne és isteni fagylaltkelyhek várják az olasz nyelv és konyha szerelmeseit. Nagyszerű árukapcsolás!

Falusi disznótor a Milán pincénél – Etyek, november 18.

A téllel érkeznek a disznótorok is. Az utóbbi években egyre népszerűbb a falusi turizmus, ennek része, hogy aki fogékony a régi idők hagyományainak felelevenítésére, ellátogathat egy disznótorra. A Milán pincészet egy ilyen hagyományőrző programra invitálja az érdeklődőket. Garantáltan folyni fog a vér!

Günzer Borvacsora a Zila Kávéházban – Budapest, november 23.

November végén ismételten egy gasztronómiai utazásra invitáljuk vendégeinket a Zila Kávéházba, ezúttal a Günzer Pincészet remek borai mellé kínálunk finomabbnál finomabb fogásokat! Az élő zongorakísérettel hangulatossá varázsolt este során Günzer Zoltán, az 1993 óta működő villányi Günzer Pincészet borásza kalauzolja végig a vendégeket a kínálaton.

Terézvárosi Advent – Budapest, Jókai tér, november 24.-december 23.

November végén már belépünk a karácsonyi készülődés előszobájába, ekkor kezdődik a legtöbb adventi vásár. Ezek természetesen elsősorban nem a gasztronómiáról szólnak, de a Budapest 6. kerületében felállított vásárban hazai készítők kézműves finomságait kóstolhatják meg a vásárban barangolók: mézeskalácsot, kürtős kalácsot, forralt bort, szaloncukrot.

 

Scroll To Top