Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Nyári frissesség – házi limonádék

A nagy nyári melegben gyakran mindennél jobban vágyunk egy frissítő, jeges italra. A legjobb, ha mi magunk készítjük el ezeket, főként mivel ilyenkor pontosan tudjuk, hogy mit is iszunk éppen.

Egy friss limonádét ráadásul számtalan ízesítéssel is elkészíthetünk, így nem kell attól félni, hogy a betárazott üdítőitalok között valaki nem találja meg a kedvére valót. Ahhoz, hogy mindig el tudjunk készíteni egy adag limonádét, nem árt, ha előre legyártunk némi cukorszirupot, hiszen mindegyik verziónak ez adja az alapját.

Cukorszirup

Egy liter vízben forraljunk fel 5 dkg cukrot, és reszeljük bele 2-3 citrom héját. Főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik, ha pedig kihűl, már neki is láthatunk a limonádégyártásnak. Ez a szirup szerencsére sokáig eláll a hűtőben, úgyhogy nem kell azonnal felhasználni az egészet.

Citromos limonádé

A klasszikus limonádéhoz egy liter vízzel keverjünk el egy deciliter szirupot, facsarjunk bele 1-1 nagyobb narancsot és citromot, majd ízlés szerint daraboljunk bele további két-két gyümölcsöt, esetleg egy lime-ot is. Az egészet keverjük jól össze, és kész is van.

Zöldalmás limonádé

Egy kisebb méretű zöldalmát reszeljünk le, majd facsarjuk rá egy fél citrom levét. A reszeléket keverjük el 3-4 evőkanál cukorsziruppal, majd az egészet öntsük fel egy liter vízzel, és már önthetjük is a poharakba. Díszítésként a pohár szélére vágjunk egy szelet almát.

Uborkás limonádé

Bár elsőre furcsán hangzik, az egyik legfrissítőbb ital a hőségben az uborkás limonádé. Elkészítéséhez először reszeljünk le egy kígyóuborkát, majd facsarjuk rá egy lime levét. Ehhez adjunk hozzá fél decilitert a cukorszirupból, majd az egészet öntsük fel egy liter szénsavas ásványvízzel vagy szódával. Ínyencek egy kevés mentát is tehetnek bele. Ha igazán jó eredményt szeretnénk, hagyjuk állni egy órát, mert így érnek igazán össze az ízek.

Bármelyik limonádét készítjük is el, akkor az igazán jó, ha csupa jéghideg alapanyagot használunk fel hozzá. Ha erre valamiért nincs lehetőség, mindenképp adjunk mellé jégkockát!

Scroll To Top