Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Nyárias szendvicsek

Nyáron zöldségek és gyümölcsök hosszú sora várja, hogy a tányérunkra kerüljön: akár feldolgozott, főtt-sült állapotban, akár nyersen vagy salátaként. De az unalmas szendvicseket is izgalmasabbá tehetjük, ha a friss vitaminforrásokkal készítjük el őket.

A legegyszerűbb, ha a megtisztított zöldségeket szeletelve halmozzuk a megkent kenyérre vagy zsemlébe, de aki a kicsit kreatívabb megoldások híve, az mennyei, nyárias szendvicskrémeket készíthet belőlük! Íme néhány egyszerűen elkészíthető, mégis mindenkit lenyűgöző zöldséges szendvicskrém!

Mindössze céklára, feta sajtra, tejfölre és némi fűszerre van szükség ahhoz, hogy a nyár legszínesebb szendvicseit elkészítsük! Egy nagyobb fej céklát puhára párolunk, majd lereszelünk vagy leturmixolunk. Ezt alaposan összekevrjük 20-25 dkg fetával (attól függően, hogy mennyire szerenénk kihangsúlyozni a cékla ízét) és ízlés szerinti sóval, borssal. Pompásan mutat az élénk rózsaszín krém a fehér kenyéren!

Citromos ízvilág egy szendvicsen? Hát persze, hogy ki kell próbáni! Persze nem a citrom a fő összetevő jelen esetben, de egy fél citrom leve csodákat tesz a sós vízben megfőtt zellergumókból készített pürén. A zöldségpüréhez csupán majonézt, borsot és egy kis aprított hagymát keverünk. Ennek a kombinációnak a citrom kölcsönöz igazán nyárias, frissítő ízvilágot!

Ha pedig valóban a legkevesebb munkával szeretnénk a legjobb eredményt elérni, akkor a zöldséges vajkrémeknek lássunk neki! Nincs másra szükség, mint jó minőségű vajra (10 dkg), natúr krémsajtra (20 dkg) és tejfölre (4-5 ek). Ezeket elkeverve kapjuk meg az alapot, melyet aztán tetszés szerint ízesíthetünk, akár többféle módon is, hiszen jó nagy adagot kapunk. Szedjük szét az alapot 3-4 adagra és keverjünk beléjük különféle zöldségeket: az egyikbe aprított metélőhagymát, a másikba nagyon finomra aprított fekete olívát (ezt akár össze is turmixolhatjuk), a harmadikba friss hónapos retket, a negyedikbe pedig rukkolát! De valójában csak a képzeletünk szab határt, ez az alapkrém szinte bármivel jól harmonizál.

Scroll To Top