Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Panna Cotta – az olasz csodadesszert

Az olasz gasztronómia mindig lenyűgöz minket! Legyen szó tésztáról, halról vagy kávéról, az itáliai konyhához mindig előszeretettel fordulunk.

Nem kivétel ez alól a desszertek sokasága sem, melyekből egyik nagy kedvezünk a panna cotta. A név főzött tejszínt jelent, ami nagyjából le is fedi, miről van szó. Készítésekor ugyanis tejet, tejszínt és cukrot főznek össze, majd elkeverik zselatinnal és jól kihűtik.

A Piemontból származó recept az egész világot meghódította, 1960-as évekbeli felbukkanása óta számtalan variácója terjedt el, leggyakrabban magát a krémet vaníliával ízesítik, de találkozhatunk csokis, fahéjas változatokkal is. A panna cottát általában valamilyen friss gyümölccsel kínálják, de gyakran gyümölcsös kocsonyával, folyékony karamellel vagy csokoládéval fedik be.

Mivel a panna cottát hidegen szervírozzák, igazi frissítő desszert a melegebb napokon. A Zila Kávéházban most tavaszköszöntő ajánlatunk desszertjének is ezt az egyszerű, de nagyszerű finomság epres variánsát választottuk, ami március 16-tól kóstolható meg kínálatunkban.

Scroll To Top