Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Parázson, hamuban sütni

A nyári sütögetések a kertben általában a grillrács, a bogrács vagy a nyárs használatával ki is fújnak, pedig van még egy csodás módja a finomságok elkészítésének, ez pedig a hamuban sütés.

Ha van hozzá elég időnk és türelmünk, mindenképp érdemes megpróbálni a parázson való sütést, mert egészen különös állagot és ízt eredményez ez a fajta eljárás! Akár húsételeket, akár zöldségeket is elkészíthetünk így.

Ha húst vagy halat szeretnénk a parázsba tenni, akkor érdemes előbb jól bepácolni, majd vastagon alufóliába tekerni a szeleteket. Így már eleve a pácolás is intenzívebbé teszi az ízét, a fólia pedig nem engedi, hogy ezek az aromák kiszökjenek, ráadásul sokkal lágyabb is lesz a végeredmény. A fóliának köszönhetően az is kizárt, hogy odakozmáljanak az ételek, így biztosan tökéletes lesz a végeredmény.

Persze a köretet is elkészíthetjük ezzel a módszerrel. A felkockázott krumplit, répát, padlizsánt és a morzsolt kukoricát keverd el egy kevés olívaolajjal és friss zöldfűszerekkel, majd az egészet csomagold alufóliába és a húshoz hasonlóan tedd a parázsra, esetleg takargasd be egy kis forró hamuval. Nagyjából egy óra elég is a köreteknek, hogy omlósra puhuljanak.

Vannak azonban olyan zöldségek, amikhez még csak alufóliára sincs szükség. A burgonyát, a padlizsánt, a céklát és a kaliforniai paprikát érdemes önmagukban a parázsra tenni. A krumplit azon nyomban elfogyaszthatjuk, a többiből viszont érdemes finom krémeket készíteni, mivel a parázson sütés igazán pikáns ízvilágot kölcsönöz nekik.

Scroll To Top