Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés
Zila Macaron nap

Pierre Hermé, a cukrászat Picassója

Hallottál már Pierre Herméről? Ha eddig még nem is, érdemes megjegyezni a nevét, ugyanis a cukrászok között ő manapság a legnagyobb művész! Bizony, nem szakemberről, hanem már művészről beszélhetünk.

Az 55 éves francia cukrász előtt soha nem volt kérdéses, mivel foglalkozik majd felnőtt korában, hiszen négy generációnyi pék-cukrász hagyományok örököseként már 14 éves korában elkezdte pályafutását a híres Gaston Lenôtre tanítványaként. Azóta pedig az egész világon hírnévre tett szert, 2016-ban a világ legjobb cukrászává választotta a világ 50 legjobb étterme, a Vanity Fair pedig a világ 4. legbefolyásosabb franciájának kiáltotta ki. És hogy minek köszönheti ezt az óriási hírnevet és rajongást?

A választ legegyszerűbben ezzel az egy szóval adhatjuk meg: macaron. Bár ez a színes kis édesség óriási múltra tekint vissza, az utóbbi években lett csak igazán felkapott ismételten, ezt pedig Hermének köszönhetjük, ugyanis ő forradalmasította a receptet, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend ez a finomság. A dolog pikantériája, hogy állítólag senki nem tudja leutánozni Hermé macaronjait, pedig a sztárcukrász még publikálta is a receptet.

Egy, a Világevőnek adott interjúban így nyilatkozott: „Kreativitásomnak köszönhetően az én szerepem ebben annyi volt, hogy a klasszikus macaront modern formába öltöztessem. Annak idején csak málna, vanília, csoki és kávé ízben létezett. Az én macaronjaim különlegessége, hogy mindig sok bennük a töltelék, mert ez adja a macaron igazi ízét.”

Természetesen nem csupán a macaronok miatt érdemes odafigyelni Pierre Hermére. Saját cukrászdái egyre több helyen vannak jelen, ráadásul a Pierre Hermé Boutique-okban nemcsak az édesszájúak, de a divat iránt érdeklődők is otthon érezhetik magukat, ráadásul mára már 10 országban, köztük Japánban, Katarban vagy épp Németországban.

Ha pedig nem tervezünk a közeljövőben külföldi kirándulást, akár házhoz is szállíttathatjuk az ínycsiklandó finomságokat! Amíg pedig várunk a szállítmányra, érdemes a Zila macaronjait is megkóstolni.

Zila macaron húsvét

Zila macaron húsvét

Scroll To Top