Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Saláták ősziesen

Imádjuk a salátákat, mert frissek, egészségesek és változatosak. És bár hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ősszel már kevésbé dobhatjuk fel velük az étrendünket, ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk! Hiszen ebben az évszakban csak még izgalmasabbá tehetjük a salátáinkat!

Természetesen a szokásos alapanyagok mindig jól jönnek: érdemes jégsalátát, paradicsomot, paprikát és répát előkészíteni, mielőtt nekilátnánk a salátázásnak, de aztán már csak a kreativitásunkon múlik, mi kerül az asztalra!

Érdemes például más szemmel tekinteni a gyümölcsökre! Nem csupán egészséges nassolnivalóként lehet rájuk gondolni, hanem a főételek szerves részeként is! A dió például nyersen vagy pirítva is remekül illik a nyers zöldségekhez, a sült gesztenye különös ízvilágot kölcsönözhet nekik.

A lédúsabb gyümölcsök is bátran a tálba kerülhetnek! Kimondottan jó választás a szőlő, mely ebben a pár hétben igazán könnyen és olcsón elérhető, és még a kevés összetevőből álló salátákat is különlegessé teszi! Bátran nyúlhatunk akár a birsalmához és a körtéhez is.

S persze, ha már ősz, akkor nem feledkezhetünk meg kedvencünkről, a sütőtökről sem. Ha igazán ínyenc, és minden porcikájában őszies finomságot szeretnénk készíteni, akkor vegyünk fél kilogramm sütőtököt, 2 közepes zöldalmát és két nem túl puha körtét. Ezeket nyersen (a tököt is!) reszeljük le egy nagy lyukú reszelőn, aprítsunk fel egy közepes lilahagymát, majd az egészet keverjük el egy kevés morzsolt fetasajttal. A tökéletes végeredményért az egészet öntsük nyakon egy kevés citromlé, méz, só és szőlőmagolaj keverékével, és már kész is az őszi, egészséges vacsoránk!

Scroll To Top