Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Sorozatok a konyhából

Minden igazi házibuli kedvenc helye a konyha, itt szövődnek a szerelmek, itt folytatjuk a világmegváltó beszélgetéseinket, így nem véletlen, hogy kedvenc sorozataink és filmjeink sok-sok jelenete is a konyhában játszódik.

A ‘90-es évek ikonikus sorozata, a Jóbarátok egyik főszereplője Monica maga is séf, de otthon is boldogan főz, sőt a sorozat nagy része az ő amerikai konyhás nappalijában játszódott. A rajongók azóta lelkesen gyűjtenek minden sorozatban előforduló receptet, így fordulhatott elő, hogy a Jóbarátok fanatikusai által jól ismert Rachel készítette gusztustalanra sikerül húsos trüffelt megrendelhetjük egy ételkiszállítótól és Monica több receptjét is elkészíthetjük.  

Rachel sütijének receptjét itt találod!

10 évvel később a Szívek szállodája szereplői rabolták el a szívünket, ahol a főhősnő, Lorelei (soha nem rendeltetésszerűen használt) konyháján kívül, saját szállodájának profi konyhájában legjobb barátnője dolgozott szakácsként. Ha ez nem lenne elég, a sorozat férfi főhős,e Luke is saját büfét üzemeltetett, így a sorozat három fő helyszíne egy-egy konyha volt – nem csoda, hogy a Gilmore Girls nézését mindig valami nassolnivalóval kellett összekötni, hiszen ebben a sorozaban nem múlt el rész evés nélkül.

Gilmore Girls recepteket itt találsz!

Szívek szállodája

A Született feleségek összes konyhája méltó helyet kaphat ebben a felsorolásban, de a legfontosabb talán Bree Van De Kampé, hiszen a nő tökéletességmániájával sikeres gasztronómiai vállalkozássá fejleszti konyhaművészetét. Az ő receptjeiből szakácskönyv is készült, ahol az ‘50-es, ‘60-as évek Amerikáját idéző ételekkel találkozhatunk. Nála nemcsak az íz, a megjelenés is fontos szerepet kap.

Bree Van De Kamp receptjeit itt gyűjtötték össze!

Magyarországon a ‘90-es években aki élt és mozgott, követte a Szomszédok című napi sorozatot, ami híven tükrözte az ország akkori gasztonómiai szokásait. Betekinthettünk a különböző társadalmi rétegek és korosztályok konyhábia, és ezeken a helyeken mind egy kicsit otthon érezzük magunkat az ismerős ízek forgatagában. Főzelékek, virsli, rakott krumpli és lángos, mind-mind napi szereplőkké váltak a sorozatban, ami szerencsére eredetileg vacsoraidőben volt látható, így akár étkezés közben is nézhette az egész család.

A Szomszédok fogásaihoz itt találsz recepteket!   

Scroll To Top