Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Sütiket a karácsonyfára

Ahogy közeledik a karácsony, ideje leporolni a karácsonyfadíszeket, átválogatni a gyűjteményt. A megunt darabokat akár le is cserélhetjük, de ha nincs kedvünk órák hosszat válogatni az üzletekben, akkor másképp is megoldhatjuk.

Igaz, ez is időigényes munka lesz, de a befektetett energia megtérül. Hiszen sütemények, kekszek sokaságát aggathatjuk fenyőnkre, amitől illatos és ínycsiklandó lakásdíszt kaphatunk. És természetesen mindezt egészségesen is meg lehet oldani!

Szaloncukrot is lehet házilag készíteni, de aki unja már ezt a csokiba mártott édességet, annak egyéb ötletekkel is tudunk szolgálni. A klasszikus darab persze a mézeskalács. Egy jól kikavart és átgyúrt tésztából mennyei mézeskalácsokat lehet sütni, és csupán a cukrász kreativitásán múlik, hogyan és mivel díszíti a kisült darabokat. Ma már számolatlan mennyiségben kaphatóak a kiszúróformák, így meghitt és vidám pillanatokat szerezhetünk gyerekeinknek sütéskor és díszítéskor is. Na meg magunknak. És szenteste a mézes-fűszeres illat: utánozhatatlan.

Gyümölcsöket is használhatunk karácsonyfadíszként. A szárított almakarikák, illetve a néhány milliméteresre szelt ananászdarabok egészségesek és finomak is egyben, ráadásul színes szalagokkal is díszíthetjük őket. És az almaillat? Karácsonykor nem hiányozhat! De citrusféléket is kiszáríthatunk: grapefruit, narancs, citrom mind-mind alkalmasak arra, hogy rövid idő alatt megaszaljuk őket. Girlandot is fűzhetünk belőlük, akár többfélét egymás után, így az illatok is keverednek, és a színek kavalkádja is gyönyörködteti a szemünket. Az ananászt kandírozni is lehet, kristálycukorban megforgatva, kiszárítva extra ízélményhez juthatunk. Ráadásul mutatós is!

A jó öreg linzer sem hagy minket cserben sosem. Csillagok, szívek, virágok garmadájával díszíthetjük fánkat, és bizony ínycsiklandó házilekvárral töltve utánozhatatlan ehető díszt kapunk!

Természetesen nem hiányozhat a pattogatott kukorica sem. Távolról figyelve egyébként is úgy néznek ki a kipattogott kukoricaszemek, mint a frissen hullott hó, cérnára vagy madzagra fűzve pedig csodás, télies hangulatú girlandot kapunk. Csak figyeljünk, pattogtatásnál oda ne égessük a kukoricát, nehogy latyakos havat kapjunk végeredményként!

Az üveggömbök mellett tehát nagyon sok a lehetőség akad arra, hogy a karácsonyfánkat ünnepivé varázsoljuk. Munkára fel!

Scroll To Top