Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Szeptemberi gasztroprogramok

 

Mi tagadás, beköszöntött az ősz. Ennek a felnőttek közül vannak, akik örülnek, a gyerekek viszont biztosan kevésbé lelkesek. Szerencsére a hétvégéket továbbra is együtt töltheti a család, ráadásul szeptemberben megannyi gasztronómiai programra is ellátogathatunk.

Vingardium Borliget – Erzsébetliget, szeptember 1-3.

A Vingardium családias hangulatú borfesztivál, ahol korosztálytól függetlenül mindenki megtalálja a kedvére valót, mert zöldben borozgatós, gyerekkacajtól hangos, játékos és ugyanakkor ínyenc pesti fesztivál. Ideális program az egész család számára.

Püspökhatvani Rétesfesztivál – Püspökhatvan, szeptember 2-3.

Ki ne szeretné a rétest, ezt a csodás töltelékvariációkkal készülő, klasszikus édességet? Most ráadásul két napig kóstolhatjuk a különböző rétesfajtákat, ha ellátogatunk Püspökhatvanba, ahol már ötödik alkalommal rendezik meg a folklór műsorokkal és kézműves bemtutatókkal tarkított rétesfesztivált.

Vegan Food Fest – West End Tetőterasz, szeptember 7-10.

Immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a növényi ételek ünnepe védjegyet viselő Vegan Food Fest, ahol az érdeklődök betekintést nyerhetnek a növényi alapú ételek izgalmas sokszínűségébe. A rendezvény egyik különlegessége, hogy mindegyik kiállító egy olyan előétellel, főétellel vagy desszerttel készül, amelyet csak a négy napos rendezvény keretein belül lesz lehetőség kóstolni. Azaz sem a rendezvény előtt, sem a rendezvény után nem teszik étlapra a vendéglátó egységek a kifejezetten Vegan Food Festre megálmodott ételkülönlegességeiket.

A Régi Magyarország Ízei – Nyíregyháza, szeptember 10.

Tájjellegű magyar és nemzetiségi konyha ételeiből, étkezési szokásaiból és az ezeket körülvevő hagyományokból nyújt kóstolót az érdeklődnek a Sóstói Múzeumfalu gasztronómiai rendezvénye.

Hagymanap – Ópusztaszer, szeptember 16.

A látogatók ezen a napon az Emlékpark Makói házánál bepillanthatnak a hagymások életébe, kipróbálhatják a hagymarostálást, pucolást vagy készíthetnek fokhagymafüzért. Természetesen ezen a napon sem maradhat el a népzene és a néptánc sem, kiváló hangulatot teremtve a skanzenben.

Bioétel- és Borfesztivál – Hajdúszoboszló, szeptember 15-17.

Magyarország egyedülálló gasztronómiai eseménye, melyen bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességek, finomságok kóstolása közben kiváló magyar pincészetek boraival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsítő kísérőprogramok egészítik ki.

Fővárosi Palacsintafesztivál – Fővárosi Rendezvénypark, szeptember 23.

Szereted a palacsintát? Akkor menj és kóstold meg a Főváros legfinomabb palacsintáit, vagy nevezz be a palacsinta sütő versenybe. Úgy gondolod, hogy Te tudod megenni a legtöbb palacsintát? Nevezz be a palacsintaevő versenybe. Kirakodóvásár, kézművesek, büfék, színpadi produkciók is lesznek a helyszínen, hiszen ez adja meg az igazi fesztiválhangulatot!

Szegedi Nagy Sörfesztivál – Szeged, szeptember 28. – október 1.

Ilyen még nem volt Szegeden, Szegedi Nagy Sörfesztivál 2017. szeptember 28.–október 1. között. Több ezer négyzetméteres óriás bajor sátor, melyben minden nap 16-22 óra között bajor sramli zenekarok húzzák a talpalávalót. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a bajor hagyományok tiszteletére, így a fesztiválon különleges Oktoberfest étkeket lehet majd kóstolni. Olyan klasszikusokat, mint a Wiesn-Hendl, azaz grillezett csirke, ami a legcsodásabb krumpli- vagy káposztasalátával, a sült csülök, bajor kolbászkák és természetesen a bajor perec, a Brezn. Mind emellett lesz természetesen Wiesenherzen, szív alakú mézeskalács, császármorzsa és forró rétes is. A Nagyszínpadon pedig sztárfellépőkkel várják a vendégeket.

Scroll To Top