Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Tavaszi frissesség a zöldségek erejével

A téli hónapok után szervezetünk már szó szerint ki van éhezve a friss zöldségekre! Márciusban még kevés szezonális zöldséggel találkozhattunk, de áprilistól végre megtelnek az áruházak is piacok a friss finomságokkal.

Ilyenkor főként a zsenge, leveles zöldségeknek örülhetünk: a szinte egész évben termő fejes- és kelkáposzta mellett ilyenkor érdemes a bordás és kínai kel, endívia, fejes sajáta és rukkola egyvelegével feldobni az étrendünket. Ezek mindegyike telis-tele van vitaminokkal, és legtöbbjükből a zöldsalátákon túl ízletes főtt ételeket, például főzelékeket is készíthetünk.

Bár egyre többször megtaláljuk az üzletek téli kínálatában is, valójában ekkor érdemes figyelni a hónapos retekre! Ilyenkor biztosak lehetünk benne, hogy a lehető legjobb minőségű darabokkal dobhatjuk fel szendvicseinket, salátáinkat. Az intenzív ízű vitaminbombát főként nyersen érdemes fogyasztani!

Szerencsére vannak olyan zöldségek, amik fagyasztva sem veszítenek igazán az ízükből. Ezek közé tartozik a spenót is, ám természetesen ebből sincs jobb a friss leveleknél. Mivel C-vitaminban, K-vitaminban, magnéziumban, folsavban és vasban gazdag, ráadásul hihetetlenül sokoldalúan felhasználható, különösen ajánlott a fogyasztása.

A másik nagy tavaszi kedvenc a medvehagyma, mely azon túl, hogy elképesztően finom, az egészségünkre is remek hatással van! Javítja az emésztést, csökkenti a vérnyomást, fokozza az étvágyat, régebben pedig felső légúti megbetegedések megelőzésére használták. Tavaszi méregtelenítő étrendünkbe tökéletesen beilleszthető. És ami a legjobb: akár mi magunk is leszedhetjük. Hogy mire érdemes figyelni a saját szedésnél, arról ebben a cikkben írtunk.

Persze ne feledkezzünk meg a spárgáról, articsókáról, vízitormáról, újhagymáról és az egyéb megjelenő zöldségekről sem, hiszen amellett, hogy színesebbé tehetjük az étrendünket, a tavaszi fáradtságot is könnyebben elkerülhetjük a fogyasztásukkal!

Scroll To Top