Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Tavaszi frissesség egy pohár limonádéval

Most, hogy végre egyre többet süt a nap, és a hőmérséklet is egyre barátságosabb, a téli forró italokat ideje lecserélni a frisstő üdítőkre és limonádékra.

Nagy szerencsénkre, ez utóbbiakat mi magunk is elkészíthetjük akár otthon is! Egy korábbi cikkünkben már megnéztük, mik a legalapvetőbb receptek, amikkel feldobhatunk egy tavaszi délutánt vagy egy kertipartit, most viszont ideje egy kicsit izgalmasabb terepre eveznünk. Íme, hát 3 újabb recept, amivel lenyűgözheted a családodat vagy a vendégeidet!

Természetesen ezúttal is minden alkalommal az alapnak számító, egyszerűen elkészíthető cukorszirupból indulunk ki, így azt mindenképp készítsd be jó előre!

Gyömbéres-limeos limonádé

Két liter vízbe szeletelj bele egy közepes méretű gyömbért, és kezdd el forralni. Ha felforrt, alacsony lángon főzd tovább 5-8 percig, majd adj hozzá 2 dl cukorszirupot, és hűtsd le az egészet. Ha már kihűlt, facsard bele két lime levét, egyet pedig felkarikázva használj fel a díszítéshez. Ha szeretnéd még egy kicsivel pikánsabbá tenni az ízélményt, használj egy kevés mentalevelet is!

Indiai limonádé

Igazi egzotikus ízvilág várja azokat, akik ezt a különös receptet választják. Enyhén melegíts fel (nagyjából 50 fokosra) egy liter vizet, adj hozzá egy deciliter szirupot. Keverj el az edényben 1 citrom levét, 1,5 teáskanál őrölt római köményt, egy csipet sót, majd morzsolj bele 8-10 mentalevelet. Ha kihűlt, jégkockával szervírozd!

Rózsás limonádé

Nincs is stílusosabb választás a virágos kertekben való hűsöléshez, mint a rózsás limonádé. Amire szükséged lesz hozzá: 2 liter hagyományos limonádé,  4 evőkanál rózsavíz, egy fej rózsa, víz, jégkockatartó. Az elkészített limonádét öntsd fel a rózsavízzel, a jégkockatartó minden rekeszébe pedig már előző nap tegyél egy-egy rózsaszirmot, s erre öntsd rá a vizet. Így mikor a limonádét fogyasztjátok, az nem csupán finom lesz, hanem gyönyörű is, hiszen minden jégkocka egy csodás szirmot is magában fog rejteni.

Scroll To Top