Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Tavaszi újjászületés léböjtkúrával

A tavasz az újjászületés, felfrissülés időszaka. Tökéletes alkalom arra, hogy egy léböjtkúrával a szervezetünket is méregtelenítsük, tehermentesítsük a szervezetünket.

A léböjt lényege – ahogy a neve is mutatja –, hogy egy adott ideig nem juttatunk szilárd táplálékot a szervezetünkbe. Ennek hatására a szervezet az emésztés helyett az emésztőrendszerünkben lerakódott salak- és méreganyagok kiürítésére tudja fordítani az energiáit.

A léböjt-kúrát elsősorban betegségmegelőzésre, többek között magas vérnyomás, elhízás, ízületi fájdalmak, allergiás megbetegedések (bőr, tüdő, bél), érelmeszesedés keringési zavarok kiegészítő kezeléseként szokták alkalmazni, de a fogyás, az egészségesebb anyagcsere előremozdításában is a segítségünkre lehet. A böjt alatt ugyanis a szervezetünk a külső energiaforrások helyett belső tartalékok felhasználásába, vagyis zsírégetésbe kezd.

A kúra során gyógyteákat, leszűrt zöldséglevest, illetve gyümölcs- és zöldséglevet fogyaszthatunk. Emellett nagyon fontos, hogy a megszokottnál jóval több tiszta vizet igyunk a léböjt időtartama alatt. A léböjt-napokon akár 3-4 liter folyadék elfogyasztása is ajánlott.

Már akár egy néhány napos léböjt-kúrának is látványos hatásai lehetnek szellemileg, testileg és mentálisan egyaránt. Fokozódhat az erőnlét, a teljesítőképesség, és az immunrendszer védekező képessége. Emellett hangulatjavulást, testsúlycsökkenést is eredményezhet a kúra.

Növekedhet az ízületek mozgáskészsége, csökkenhet a vérnyomás, javulhatnak a vérzsír és húgysav értékek. A léböjt-kúra segíthet visszanyerni a fiatalos lendületet és a jó közérzetet, valamint lassítani az öregedési folyamatokat. Emellett az élvezeti szerekről való lemondással kapcsolatban is pozitív hatásai lehetnek.

Mivel az év ezen időszakában rengeteg friss zöldség és gyümölcs közül válogathatunk, ezekben a hónapokban különösen érdemes lehet belevágni egy léböjt-kúrába. Fontos azonban, hogy az előírásokat pontosan betartva, szakemberrel való konzultáció után vágjunk bele a böjtölésbe!

Scroll To Top