Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Téli asztaldísz ötletek

A téli ünnepek utáni időszak nem csak az időjárás miatt érződhet szürkének. A karácsony alkalmából mesésen kidekorált lakás díszei január első napjaiban visszakerülnek a dobozaikba az év további részére, és nélkülük elszomorítóan egyhangúnak láthatjuk a szobáinkat. De miért ne díszíthetnénk fel az asztalunkat a hétköznapokra is?

Az ünnepek után két eseménytelen téli hónap vár ránk, melyek alatt hajlamosak vagyunk belesüppedni a téli melankóliába. Rengeteget javíthat azonban a hangulatunkon néhány ízléses asztaldísz, melyeket akár saját kezűleg is elkészíthetünk.

A szobánk hangulatán már az is rengeteget képes dobni, ha egy örökzöld ágakkal, színes termésekkel megrakott tálat helyezünk az asztalunkra. Az ilyenkor megszokott fűszerek, tobozok, dió mellett válogathatunk akár különböző bogyók közül is. A csipkebogyó, a kökény, a magyal és a fagyöngy is remek választás lehetnek, ugyanis ezek a termések szárazan is megőrzik színüket, megfelelő körülmények között nem fonnyadnak, hanem kiszáradnak.

A gyertyákat gyakran a karácsonnyal kötjük össze. De ki mondta, hogy az év többi napján nem használhatjuk őket? Az illatosított gyertyák nemcsak dekoratívak, hanem meggyújtva kellemes illatokkal is megtöltik a szobát.

fagyis kelyheket valószínűleg mindannyian a szekrény mélyére rejtettük az ősz kezdetével, most viszont érdemes előszedni őket. Különböző magokat, például mogyorót, diót, gesztenyét halmozzunk beléjük, a tetejükre pedig helyezzünk egy-egy teamécsest. Akár egy színes szalaggal is körbeköthetjük a kelyheket, hogy még mutatósabbak legyenek.

Az év legsötétebb hónapjaiban nem csak gyertyákkal csempészhetjük vissza a fényt az otthonunkba. Attól még, hogy véget ér az ünnepi időszak, nem feltétlenül kell eltennünk a karácsonyi fényfüzéreket. Belekerülhetnek tálakba, használaton kívüli vázákba, vagy egyszerűen csak rögzíthetjük a fal és a plafon találkozásánál körben a szobában, a hétköznapokban is ünnepi, otthonos hangulatot varázsolva ezzel.

A szürke, téli napokon a szobánkba csempészett színek, fények, illatok egy csapásra feldobhatják a hangulatunkat, és segíthetnek, hogy jó kedvvel vészeljük át az év legsötétebb napjait.

Scroll To Top