Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

A tökéletes forró csokoládé házilag

Nem csupán a kávézókban – bár hozzánk biztosan megéri betérni ezért a csodás nedűért – ihatunk télen forró csokoládét, otthonunkban is elkészíthetjük ezt a finomságot! Persze kaphatóak az instant alapporok, de be kell lássuk, azok közel sem adják ugyanazt az ízt és élményt.

Pedig a tökéletes forró csokit nem is olyan nehéz elkészíteni. Amire szükség lesz hozzá: 1 tábla jó minőségű, 60-70%-os étcsoki; tej (ha házi, az a legjobb); főzőtejszín; cukor; vaníliakivonat és esetleg egy kis instant kávépor.

Melegítsd fel a tejet és a tejszínt fele-fele arányban, de még épp forrás előtt vedd le a tűzről! Ebbe tedd bele a felaprított csokit, a cukrot és a kávéport (ebből csak egy csipetnyit, mert mindössze ízfokozó hatása miatt kell bele, de akár el is hagyható), valamint pár csepp vaníliát. Hagyd 1-2 percig állni, majd jó erősen keverd össze!

Ha már csomómentesen elkeverted, tedd vissza a tűzre, és ismét melegítsd addig, amíg majdnem felforr. Ezután rögtön szervírozhatod is.

A házilag készült forró csokidat meg is bolondíthatod egy kicsit. Tehetsz bele chilit, fahéjat vagy narancsot. Ha pedig igazán különleges ízre vágysz, a langyos tejbe tegyél 1-2 filter jázminos zöld teát, hagyd húsz percig ázni, eztán készítsd el a csokit a fent leírtak szerint!

hot-chocolate-1058197_1280

Scroll To Top