Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

A tökéletes rántott hús

Hazánkban szinte elképzelhetetlen a vasárnapi családi ebéd húsleves és rántott hús nélkül. Ez utóbbit nagyon egyszerű elkészíteni, de ha igazán tökéletesre szeretnénk sütni, érdemes pár apró trükköt bevetni!

A kiklopfolt hússzeleteket már szombat este áztassuk hideg tejbe, és egy egész estére tegyük a hűtőszekrénybe, így hihetetlenül omlós lesz a hús!

A panírozás során figyeljünk arra, hogy az egyes lépések után ne maradjon felesleg a szeleteken: a lisztezés után jól rázzuk le a többletet a húsról, és a tojást is csorgassuk le, így nem lesz csomós és ragacsos a panír! Mikor a zsemlemorzsában megforgatjuk a szeleteket, ne nyomkodjuk bele, épp csak egy leheletnyi elég, ha a tojásra tapad.

A legfontosabb persze a minőségi olaj kiválasztása, és a megfelelő hőfok. Ha az olajat túl forróra hevítjük, megég a panír, még mielőtt a hús átsülne, ha viszont nem elég meleg, akkor nem ropogósra sül, hanem megfő a rántott szelet.

Vannak, akik azért nem szeretnek rántott húst készíteni, mert rengeteg olajat kéne elhasználni hozzá, ráadásul a kellemetlen szagok is elárasztják a lakást. Számukra ideális megoldás lehet a sütőben sütés. Ebben az esetben a panírozás után egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kell helyezni a hússzeleteket, és mindkét oldalukat be kell fújni kevéske olajjal. Ezután 180-200 fokon aranybarnára sülnek a húsok, és a szagok miatt sem kell félnünk.

eat-1740723_1280

Scroll To Top