Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Torták, amiket más édességek ihlettek

Mindenkinek megvan a kedvenc, boltban vásárolható édessége. Van, aki a gyerekek kedvencét, a Kinder szeletet szereti, van, aki inkább a Ferrerót választja. És persze vannak a klasszikus, szinte népiesnek mondható finomságok, például a mákosguba és a madártej.

Leginkább ezeknek a klasszikus kivitelezéséhez vagyunk hozzászokva, a Zila Kávéháznak azonban lételeme a forradalmasítás és újítás. Épp ezért süteménylapunkon rendszeresen bukkanhatnak vendégeink más édességek ihlette tortákra.

A Kinder torta – az eredeti édességhez hasonlóan – a csokoládé lágyságával és krémességével hódít. A csokis piskótalapra Zila Tortaforma segítségével fehér és étcsokoládés krém mousse-t öntünk, de úgy, hogy bocimintájának köszönhetően vidámságot és jókedvet sugározzon. Így a Kinder torta nem csupán íze, hanem kinézete miatt is azonnal a gyerekek kedvencévé válik.

Ferrero tortánk receptjét a méltán népszerű Ferrero Rocher golyók mintájára fejlesztettük ki, mivel ez az apró édesség megérdemli, hogy csodás ízkavalkádja nagyobb kiszerelésben, torta formájában is az asztalra kerüljön. A krémes tejcsokoládé, a mogyoró, a vanília harmóniája a lágy piskótával mennyei élvezetet nyújt.

A „házias”, régmúltat idéző ízeket kedvelőknek fejlesztettük ki a madártej-tortát. Vékony piskótára ínycsiklandozó házilekvárt, még egy kis piskótát és sok-sok fenséges habot halmoztunk. Mindezt természetesen Zila Tortaforma segítségével, így a közepét végül hagyományos madártej öntettel töltöttük meg.

Másik, hétköznapi édességek által ihletett különlegességünk a mákosguba torta, ami a kínálatunkba kerülése óta töretlen sikerre tett szert. Ez nem véletlen, hiszen a tésztát az eredeti mákosguba recept nyomán fejlesztettük ki, majd megtöltöttük áfonyás öntettel, ami kis pikantériát adott a megszokott ízvilághoz, végül vaníliás habbal díszítettük. Bátran állíthatjuk, hogy szemet és ízlelőbimbókat kényeztető csoda lett a végeredmény!

Scroll To Top