Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Ünnepi hangulat a terített asztalon

Az év egyik legjobban várt ünnepe abban is különleges, hogy az étkezésnek is külön hagyománya van ebben az időszakban. A klasszikus karácsonyi menüket már kívülről fújják az óvodások is: töltött káposzta, halászlé, bejgli, mézes puszedli, zserbó, szaloncukor – egyik sem hiányozhat a terített asztalról. De nem csupán az ételektől lesz ünnepi a hangulat. A terítékkel is rásegíthetünk!

Karácsonyfa, hóember, toboz, csillag, Mikulás, fenyőág, gyertya, aranydió – ezek mind karácsonyi hangulatot árasztanak, így bármilyen tematikát is választunk, ha ezekből akár csak egyet választunk, nyert ügyünk van!

A karácsony klasszikus színei a fehér, piros, zöld, ha ilyen színű szalvétát hajtogatunk a tányérok mellé, máris beköltöztethetjük a karácsony szellemét az étkezőnkbe. apróságok ezek, de észrevétlenül hatnak a lelkünkre. Természetesen a terítőről se feledkezzünk meg! Ezen színekből vagy variációjukból válasszunk terítőt – persze arra figyeljünk, hogy a szalvétákkal harmóniában álljanak.

Aki nem kedveli a túlzott hivalkodást, de mégis szeretné jelezni, hogy a karácsony mégiscsak különleges helyet foglal el a naptárban, egy üvegtálba belehalmozhat karácsonyfadíszeket: üveggömböket, tobozokat, csillagokat, angyalkákat; az asztal egyik jól kiválasztott pontján remekül mutatnak majd. De karácsonyfadíszekkel egyéb módon is lehet játszani: ha vendégeket hívunk, a tányérjukba készítve egy-egy hógömböt vagy ízléses díszt máris meghitté varázsoljuk a hangulatot.

Természetesen a gyertyák, mécsesek is elmaradhatatlan kellékei az ünnepibe burkolózott asztalnak. Piros, fehér, rózsaszín, lila gyertyákkal, meleg színekkel a szívünket is felmelegíthetjük a vacsoránál. Vagy színes mécsestartókba is helyezhetünk teamécseseket, és az asztal közepére helyezve elképesztő hatást érhetünk el velük. Persze az asztalon szétszórva is lehet helyük.

És ne feledkezzünk meg az evőeszközökről sem! Figyeljünk, hogy színben és mintában passzoljanak a teríték többi részéhez, a terítőhöz, a szalvétákhoz, a gyertyákhoz. A legegyszerűbb, ha klasszikus fehér étkészletet választunk, azt még bátran variálhatjuk más egyéb színekkel.

Persze a karácsony hangulata belülről fakad, és nem egy terítőtől fogjuk jobban szeretni egymást. De azért az alaphangulatnak nem árt!

Scroll To Top