
Vendégvárók Halloweenre
Hazánkban is egyre nagyobb divatja van a halloweeni mulatságoknak, biztos mindannyian kaptunk legalább egy meghívást egy jelmezes házibuliba. De a hangulatot az apró kiegészítőkkel lehet a leginkább megteremteni, így a stílusos vendégváró fogások is elengedhetetlenek.
Boszorkányujjak
Lisztből, vajból, tojásból és cukorból tésztát gyúrunk, amit esetleg ízesíthetünk darált magdulával vagy mogyoróval, ebből ujjnyi vastag, 10-12 centis rudakat sodrunk. A végükre egész mandulát nyomunk, ezt lefesthetjük különböző ételfestékkel, a rudak közepére pedig bütyköket formálunk. Az „ujjakat ” előmelegített sütőben megsütjük, míg aranybarnák nem lesznek.
Szellemhabcsók
Talán a legegyszerűbb édesség, ami teret is enged a kreativitásnak, a hagyományos habcsók, kissé kidekorálva. Ehhez mindössze tojásfehérjére, porcukorra és egy csipet sóra van szükség, no meg egy kevés csokira. A szokásos módon elkészített alapanyagból különböző formákat nyomunk ki egy tálcára, csokidarabkákkal szemet és szájat rakunk rájuk, s csak ezután tesszük az alacsony hőmérsékletű sütőbe.
Pókháló
Ennél a receptnél csalunk egy kicsit, mivel nem minden része készül saját kezűleg. Vegyünk egy csomag Pilóta kekszet (vagy Oreót, ha azt jobban szeretjük), pár tábla jó minőségű csokit. A csokikat színek szerint külön válogatva olvaszd fel, márts bele valamelyikbe a kekszet és várj, míg a bevonat megdermed. ezt követően egy díszítő tasakba tölts bele egy másik szín olvadt csokoládét, és ennek segítségével fess rá pókhálós mintát!
Halloweeni formák
Ebben az esetben tényleg csak a képzeletünk szabhat határt! Akár egy hagyományos linzertésztából, akár egy mézeskalács receptet alapul véve készíthetünk különböző formákat, amiket aztán egy egyszerű cukormázzal úgy díszítünk, ahogy csak szeretnénk.
Ijesztő kaszinótojás
A klasszikus kaszinótojást is át lehet alakítani Halloween alkalmából. A töltelékbe tegyünk egy kicsivel több tejfölt, hogy világosabb színe legyen, díszítéshez pedig használjunk fekete olíva bogyót. Ugyanis ha megfelelően szeleteljük fel, tökéletes kis pókokat formálhatunk belőlük.