Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

A vörösbor jótékony hatásai

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyál!” – tartja egy ismeretlen eredetű mondás, ugyanakkor egy jól megválasztott vörösbor meg is hosszabbíthatja életünket, hiszen számtalan jótékony hatása van.

A legfontosabbat mind közül talán az antioxidánsok, az úgynevezett polifenolok jelentik. Ezek olyan, a természetes környezetből származó molekulák, melyek a sejteknek a szabadgyökök oxidáló hatása miatti pusztulását akadályozzák meg bizonyos mértékben. Ugyan a fehérborban is megtalálhatóak ezek az antioxidánsok, de a vörösborban jóval nagyobb mértékben, úgyhogy ugyanakkora mennyiség hatása nagyobb az utóbbi esetében.

A vörösborok emellett gyulladáscsökkentőek is, így akár gyomorproblémák és bélgyulladás esetén is segíthetnek, nem beszélve a mozgásszervi gondok tüneteinek enyhítéséről. Az egyben gyönyörű és finom vörös nedű csökkenti továbbá a koleszterin és triglicerin-szintet, aminek köszönhetően fittebbek és egészségesebbek maradhatunk.

Fontos azonban a mértéktartás, hiszen a túlzott alkoholfogyasztás sokkal inkább káros, mint hasznos. Vacsora – és természetes a megfelelő fogás – mellé egy pohár vörösbor elfogyasztása viszont nem csak a testünket, de a lelkünket is felvidíthatja – éppen ezért éttermünk is igényes válogatást tart ebből az isteni nedűből!red-wine-1369425_1280

Scroll To Top