Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

A Zila Kávéház atyja: id. Zila László

1984-ben történt, hogy id. Zila László úgy döntött, megalapítja saját cukrászdáját, mely ma már igazi kis gasztronómiai szigetnek tekinthető Pestszentlőrinc szívében. A kiváló cukrászmester azóta is egyengeti „gyermeke” útját – immár saját gyermekeivel karöltve!

A mester számára úgymond családi örökség a vendéglátás szeretete: édesapja hentes volt, édesanyja cukrászdában dolgozott, bátyja pedig szakács. Nem csoda hát, hogy László is a cukrászmesterséget választotta hivatásul, és ezt hagyta örökül gyermekei számára is. Fia, ifj. Zila László közgazdász, de emellett a cukrászmesterséget is kitanulta, míg lánya, Krisztina vendéglátó-ipari főiskolát végzett, mellette elvégezte ő is külön a cukrászatot, jelenleg a kávéház üzletvezetője. A legkisebb fia, Tamás sem szakította meg a tradíciót: a Gundel iskolában szakácsként tanult, a fagyifőzés mellett idén nyáron a grillkonyhán kápráztatja el a vendégeket.

A családi vállalkozás rendkívül inspiráló közeg egy olyan kreatív és újítani vágyó elme számára, mint László: szívesen kísérletezik új ízekkel és formákkal, véleménye szerint:  …új irányba kell menni a lágyabb, könnyedebb, természetesebb,  gyümölcsösebb és nem utolsó sorban egészségesebb sütemények felé”.

Ezt a mentalitást tükrözi egyedi találmánya is, a Zila Tortaforma, melyről már korábban írtunk a blogon. A formacsalád közel 3 éves kísérletezés után kerülhetett a cukrászmesterek polcára, népszerűsége pedig olyan mértékben növekszik, hogy az „Új Venesz-könyv”-ben – a közel 500 oldalas Tusor András által szerkesztett A 21. század gasztronómiája című szakmai műben – külön fejezetet kapott a Zila Tortaforma és a hozzá kapcsolódó technológia! „A vendéglátásban fontos a szakmai megújulás, a fejlődés, hogy vendégeink elégedettek legyenek és visszajöjjenek.”

 

László célja, hogy maradandó értéket teremtsen a szakmának – munkásságát tekintve már most is kijelenthetjük, hogy sikerrel járt!

Scroll To Top