Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Zila sütőtökkrémleves titkok a mindennapokra

A jó szakács számára nemcsak az ételkészítés öröm, hanem az ízekkel való játék, a kísérletezés, az új kompozíciók kreálása is. Fontos számunkra, hogy a kalandvágyó vendég étlapunkon mindig olyan izgalmas fogásokat is találjon, amit megkóstolva a vacsora végén ne csak egy jó étel emlékével távozzon, hanem egy különleges utazás résztvevőjeként.

Ugyanez az élmény séfünk jóvoltából már elérhető vendégeink otthonában is. Süteményeink elkészítésének titkát már közkinccsé tettük a Zila Tortaforma weboldalán (linkbe), most pedig úgy döntöttünk, hogy néhány különleges ínyencségünket is rábízzuk az érdeklődőkre.

Ezen a héten egyik kedvenc előételünk titkos receptjét osztjuk meg a kísérletezni vágyókkal, mely nem más, mint a méltán közkedvelt sütőtökkrémleves megbolondítva egy kis balzsamos baby céklával.

Az elkészítés habár nem különösebben hosszú folyamat, odafigyelést igényel.

Először is a sütőtököt 190 fokos sütőben kell puhára sütni, meghámozni, majd thermomixerben készre főzni. Főzéshez sót, vajat, mézet, valamint tejet, tejszínt, narancslevet és egy leheletnyi fokhagymát adunk, hogy elnyerjük a kívánt ízt és állagot.

Miután kész a levesünk, meghámozzuk a babycéklát, és 90 fokon puhulásig sütjük vörösbor, méz, balzsamecet és kakukkfű éteri keverékében. Ha ezzel is megvagyunk, a forró levesbe kanalazzuk, a tetejét pedig a párolólével óvatosan meglocsolgatjuk.

Bon appetit!

Scroll To Top