Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Élet a szendvicseken túl – mit vigyek a kirándulásra?

Rengetegszer kell megküzdenünk a mindennapokban azzal a problémával, hogy mit is együnk akkor, ha elmegyünk otthonról egész napra. Nyáron még nagyobb gondot okozhat ez a kérdés, hiszen könnyen megromolhat, amit elcsomagolunk. Íme néhány ötlet, ha az egész napos út során szívesen ennél mást, mint az unalmas szendvicseket.

  1. Nyers zöldség

 

Nyáron különösen jó ötlet, ha a táskába némi zöldséget is csomagolunk, hiszen a rengeteg vitamin mellett víztartalmukkal is segíthetnek túlélni a forró napokat. Nem feltétlenül szükséges feldarabolni, elég ha megmossuk és megpucoljuk. Sárgarépát, szárzellert, uborkát vagy karalábét is nyugodtan fogyaszthatunk utunk során ilyen formában.

 

  1. Sós muffin

 

A muffin sós változata tökéletes választás lehet tízóraira: előző este öt perc alatt összeállíthatjuk, és másnap is finom puha marad. Ízesítése pedig csak a kreativitásodon múlik. Kerülhet bele kolbász, apróra vágott sonka vagy bacon, friss zöldfűszerek, sajt vagy akár magvakkal is feldobhatod.

 

  1. Házi készítésű energiaszelet

 

Természetesen egyszerűbb, ha készen vásároljuk, de otthon készítve biztosan nem lesz benne glükóz-szirup és tartósítószer. Kesudió vagy datolya, aszalt gyümölcs vagy alma, biztosan sikered lesz vele, ráadásul rendkívül egyszerű finomság. Itt is minden csak azon múlik, hogy milyen ízlése van a családnak. Pépesítés után citromlével, mézzel, fahéjjal vagy gyömbérrel ízesítheted tovább, megformázás után 1 órát a hűtőben tartod és kész is az útravaló.

 

  1. Töltött mini házi kifli

 

Az egyszerű töltött házi mini kiflihez mindent megtalálsz a konyhában, ráadásul gyorsan a család kedvencévé válhat. A tésztához lisztet, tejet, élesztőt, cukrot, sót és olajat kell csak használnod. A sóval ízesített lisztbe formázz középen egy lyukat, majd morzsold bele az élesztőt, hintsd meg egy kis cukorral, hogy felfuttathasd. Erre önts rá egy kis langyos tejet. Ezután kerüljön bele olaj és ha túl lágy a tészta, akkor még egy kis liszt. Ha kellően megkelt a tészta, nyújtsd ki és vágd kis háromszögekre, mintha tortát szeletelnél. Mindegyikre kenj egy kis vajat, ezután töltsd meg ízlés szerint sajttal, pizzakrémmel, fűszerkrémmel, virslivel vagy kolbásszal. Egyszerűen tekerd fel, a tetejét kend meg tojássárgájával, hintsd meg sajttal vagy magvakkal, ezután süsd világosra 180 fokon.

Scroll To Top