Mihez kezdj a fűszernövényeiddel?
A friss fűszer mindig jobb a szárítottnál, ez vitán felül áll a hobbi- és a profi szakácsok között is. De a cserepes fűszernövények nagyja gyakran a kukában landol. Mit lehet hát tenni?
Használd fel változatos módokon! Készíthetsz például szendvicskrémeket! A boltban kapható, kész verziók helyett keverd össze te magad a natúr tömlős sajtot tejföllel és aprított, friss fűszerekkel. Máris sokkal ízletesebb lesz a reggeli vagy az uzsonna!
Főzz teát! Fűszerekből? Hát persze! A menta, a citromfű, de sok más zöldség is tökéletes alkotóeleme lehet a teakeverékeknek. Kísérletezz, variálj, számtalan remek kombináció létezik. A nyári forróságban ráadásul kimondottan jót tesz egy-egy csésze forró tea!
Készíts fűszerolajakat! Ha a megtisztított, felaprított fűszerekre önts jó minőségű olívaolajat, majd hagyd állni pár hétig. Az így készített olajak akár önmagukban is csodás öntetei lehetnek a salátáidnak, de főzéshez is remekül használhatók.