Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 Asztalfoglalás

Üdvözöljük Kávéházunk oldalán!

A Zila Kávéház családi vállalkozásként működik.
Mindannyian elkötelezettek vagyunk a minőség iránt, célunk, hogy Vendégeink igényeit maximálisan kielégítsük.

Mind a cukrászat területén, mind éttermünkben követjük a trendeket, a klasszikus tételek mellett az újdonságokra nyitott Vendégeink részére is kínálunk süteményeket, ételkülönlegességeket.

Az elmúlt évszázad kávéházak szellemiségéhez kívánunk hűek maradni, egy pezsgő, mindig érdekes, mindig újat adó kis sziget a mindennapok rohanásában.

Cukrászat

Cukrászatunk több 30 éves múltra tekint vissza.

Kínálatunkban a klasszikus sütemények mellett megtalálhatóak az egyedülálló Zila Tortaformával készült sütemények, valamint francia desszertkülönlegességek is.

Esküvői tortáinkért és figuratortáinkért messziről is felkeresnek minket.

Étterem

Éttermünk a legmodernebb technológiával felszerelt konyhával rendelkezik.

Étlapunkon a hagyományos magyar ételek mellett modern, a mai gasztronómiai trendeket követő ételek is megtalálhatóak.

Nyáron a megújított állandó étlapunk mellett Grillteraszunk ajánlatával, illetve heti ajánlatokkal várjuk Vendégeinket.

Rendezvények

Három különtermünkben családi és céges rendezvények teljeskörű lebonyolítását vállaljuk.

Állófogadások és ültetett vacsoráknál az ételek mellé nálunk a süteményeket és az ünnepi tortát is megrendelheti egy helyen!

Olvassa el általános tájékoztatónkat,
majd kérjen ajánlatot!

Étterem

Termeink

A meghitt, nyugodt ebédhez vagy vacsorához hangulatos Platánkertünket vagy Télikertünket ajánljuk.

A sütipályás és boxos résznek igazi békebeli kávéházi hangulata van, itt mindig megy a sürgés-forgás, ideális helyszín egy baráti találkozóra, sütizésre, könnyed ebédre.

Grillterasz

Hatalmas gesztenyefákkal árnyékolt, hűsített teraszunkon tavasztól késő őszig élvezheti a szabadságot, nyáron külön grillterasszal várjuk Vendégeinket!

Asztalfoglalás

Asztalfoglalást személyesen a Zila Kávéházban,
illetve 10 főig telefonon és online formában fogadunk.

10 fő felett kérjük, vegye fel a kapcsolatot üzletvezetőnkkel.

  • 10 főig telefonszám: +36 1 290 2417 / 1-es mellé
  • 10 fő felett üzletvezető: +36 30 6478 555
  • online asztalfoglalás 10 főig, legkorábban a következő napra

Zila Tortaformák

Eszköz és technológia

Zila László cukrászmester egyedülálló találmánya az a szilion tortaforma és hozzá kapcsolódó technológia, mellyel folyékony öntettel tölthető sütemények, hideg- és melegkonyhai készítmények készíthetők.

A Zila Tortaformákat ma már a világ több, mint 50 országában használják!

ZTF Kapcsolat

ifj. Zila László
ZTF értékesítés és marketing
tel.: +36 30 470 6631
email: zila.laszlo@zilakavehaz.hu

Gerendai Pálma
Terméktámogatás
Sales és marketing asszisztens
tel: +36 70 419 5045
email: gerendai.palma@zilakavehaz.hu

 

Információ és webshop
www.zilatortaforma.hu

Központi email
info@zilatortaforma.hu

Telefon
+36 30 300 9000

Kávéházi esték a Krúdy Körrel

Immár több, mint 5 éve, minden hónap harmadik csütörtökjén, 16:30 órai kezdettel más és más festő mutatkozik be képeivel a Zila Kávéház Galériáján.

A kiállítás megnyitóját a Krúdy Kör szervezi Kávéházi Esték címmel, melynek során színvonalas irodalmi és zenei előadásokkal, felolvasásokkal, versmondásokkal lépnek fel a művészek.

A megnyitókra a belépés díjtalan, a megnyitó ideje alatt minden fogyasztásra 50% kedvezményt biztosítunk.

Minden érdeklődőt szerettel várunk Galériánkra.

A Galérián kiállított képek megtekinthetők és megvásárolhatók kávéházunk nyivtatartási ideje alatt.

Legutóbbi híreink

Sauvignon-bortúra – 07.06.

Sauvignon-bortúra a Zila Kávéházban 2017. július 6-án 18:00 órától A Zila Kávéház körutazásra csábítja Kedves Vendégeit!   július 6-án este 18:00-tól lehetőségük lesz kalandozni nemzetközi és magyar borászatok különleges borait kóstolva. A borok mellé Séfünk ajánlásával kínálunk kóstoló falatokat is!   Magyarországi körút (kiskör): 4.590 Ft/fő Káli Kövek Sauvignon Blanc 2016 Balaton-felvidék Etyeki Kúria Sauvignon…

Bővebben...

Sauska borvacsora – április 27.

Borvacsora a Zila Kávéházban 2017. április 27-én 19:00 órától Vendégborászunk: Katona Dániel Az estét élő zongorakíséret színesíti. MENÜ Welcome: fűszervaj + pogácsa Sauska Rosé Extra Brut pezsgő Fekete szezámmagba forgatott tőkehalfilé friss petrezselyemsalátával kuszkuskockában, citruskrémmel tálalva Sauska Cuvée 113 2014 Sertésszűz pirított gombás tésztában sütve, zöldalmás spárgarizottóval Sauska Birtok Furmint 2014 Rosé kacsamell rebarbarás ribizli-…

Bővebben...

Zila Csütörtök – március 2-án

A több éves hagyomány szerint –  a tavalyihoz hasonlóan 17:00 órától – idén is tartunk Zila-csütörtököt, 2017. március 2-án. Ezen a napon tehát este 17:00 órától bőséges büféasztalos vacsorával várjuk Vendégeinket Télikertünkben és Platánkertünkben. A süteményes részen, illetve napközben a Platánkertben továbbra is várjuk a la carte Vendégeinket. Asztalfoglalás, árak Asztalfoglalását személyesen vagy a +36…

Bővebben...

Szilveszter 2016

A hangulatról a Change Party Band zenekar gondoskodik. Az éjszaka minden pillanatát megörökítjük fotósunk segítségével! Programtervünk 19:00 Kapunyitás           Vendégváró koktél.           Minden kedves Vendégünket meglepetéssel várjuk. 20:00 Svédasztalos vacsora 22:00 Fellép a Western Linedance csapata           Elkalauzolnak minket a cowboyok világában,           előadásuk után pedig megtanítanak a western tánc alapjaira. 24:00 Pezsgős koccintás az…

Bővebben...

Magyarország tortái 2016

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri. Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az…

Bővebben...

Zila-csütörtök február 11-én

Sokak kérésére idén is megrendezzük a Zila-csütörtököt 2016. február 11-én.

Ezen a napon este 17:00 órától bőséges büféasztalos vacsorával várjuk Vendégeinket Télikertünkben és Platánkertünkben.

A süteményes részen, illetve napközben a Platánkertben továbbra is várjuk a la carte Vendégeinket.

Bővebben...
Konyhánk rendkívül jól felszerelt, rendelkezünk a sous vide technológiához szükséges eszközökkel, Thermomix-szel, füstölőgépekkel, tésztakészítő gépekkel és -főzővel, vákuumfőzővel, Paco Jettel, illetve egy kompletten felszerelt nyári grillkonyhával teraszunkon.

Kiváló, összeszokott csapatunkba olyan munkatársat keresünk, aki rendelkezik 3-5 éves munkatapasztalattal, szereti szakmáját és nyitott az újdonságokra.

Előnyt jelent, ha a pályázó jól beszél angolul, mert Zila Tortaformát vásárolt külföldi nagyobb partnereinknél évente több tréninget tartunk, ahol angolul jól beszélő szakácsainkkal, cukrászainkkal mutatjuk be technológiánkat.

Fényképes önéletrajzot a szakacs@zilakavehaz.hu emailcímre várjuk! Köszönjük,
Zila csapat

 

Kinek szája íze… – ehető rovarok

Magyarországon nem kifejezetten elterjedt a rovarevés. A szalonna, kolbász és gulyás hazájában bizony gyakran ferde szemmel nézünk a távol-keleti gasztrokultúrára, mindazonáltal érdemes megnézni, milyen is lehet ez az egzotikus étkezési forma. A világon ugyanis több mint 1990 ehető rovarfaj él, és a Föld lakosságának jelentős része, mintegy kétmilliárd ember fogyaszt is rendszeresen rovarokat. Ha belegondolunk,…

Bővebben...

Kóstold meg 2017 országtortáit a Zilában!

Immár tíz éve, hogy először választották meg Magyarország “születésnapi” tortáját, azóta pedig minden évben izgatottan várják a süteményimádók augusztus 20-át,amikor is végre megkóstolhatják a legújabb különlegességet. Először 2007-ben, az augusztus 20-i ünnepségre választották meg az adott év legjobb tortáját, akkor ráadásul a Zila Kávéház madártejes tortája nyerte meg a versenyt, s azóta három további alkalommal…

Bővebben...

Gasztrokultúra – A cukor eredete

  Édesség nélkül mit sem ér az élet! Ételekbe, italokba, desszertekbe… szinte mindenbe szeretünk cukrot tenni, de közben bele sem gondolunk, milyen ősi alapanyagról beszélhetünk. Amikor étkezési cukorról beszélünk, főként a cukorrépából előállított répacukorra vagy a cukornádból előállított nádcukorra gondolunk, melyek már időszámításunk előtt nagyjából a 4-7. században a gasztronómia egyik alapját kezdték jelenteni. Ekkortájt…

Bővebben...

A keleti tésztafélék

Az olasz tészták az európai konyha elengedhetetlen részét képezik, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a hazánkban egyébként még kevésbé ismert keleti tésztafélék is. Ezeknek a különleges tésztáknak is megannyi verziója van, a legnagyobb különbség azonban, hogy a búzán kívül rizsből, bablisztből, de akár még krumpliból is készülhetnek. A fő alapanyag alapján alapvetően három nagy tésztafélét…

Bővebben...

Pierre Hermé, a cukrászat Picassója

Hallottál már Pierre Herméről? Ha eddig még nem is, érdemes megjegyezni a nevét, ugyanis a cukrászok között ő manapság a legnagyobb művész! Bizony, nem szakemberről, hanem már művészről beszélhetünk. Az 55 éves francia cukrász előtt soha nem volt kérdéses, mivel foglalkozik majd felnőtt korában, hiszen négy generációnyi pék-cukrász hagyományok örököseként már 14 éves korában elkezdte…

Bővebben...

Nyers vegán táplálkozás

Számtalan különleges étrend létezik, az utóbbi évek egyik legfelkapottabbja mégis az elsőre meghökkentőnek tűnő nyers vegán étrend. A nyers veganizmus a veganizmus és a nyers táplálkozás kombinációja, mely alapja a gyümölcsök, zöldségek, csírák, olajos magvak és a zöld növények hőkezeletlen, tehát főzés, sütés, párolás, füstölés nélküli fogyasztása. Az egyes ételek elkészítésekor a megengedett maximum hőmérséklet…

Bővebben...