Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 Asztalfoglalás

Zila blog

Boldogasszony csipkéje és Kicsi Gesztenye – az ország 2019-es tortái

Minden évben nagy izgalommal és örömmel várjuk, hogy nálunk is megkóstolhassátok az ország tortáit! Idén nálunk agusztus 18-án debütálnak az idei nyertesek. 
Tovább...

Édességek nyárson

Végre itt vannak a csodálatos augusztusi éjszakák! A napok még hosszúak és forrók, az éjszakák pedig langyosak, és ha hanyatt fekszünk a fűben, nincs más dolgunk, mint megvárni egy hullócsillagot és kívánni egyet! És, hogy éhesek se maradjunk, rakjunk tüzet és nassoljunk!
Tovább...

Éljen a málna! 

Minden nyár legkedvesebb vendégei a bogyós gyümölcsök! Csodálatos ízük és vidám külsejük mellett szuper egészségesek is, és sokféleképpen tudjuk őket felhasználni a konyhában. Közülük is az egyik kedvencünk a málna, ami egyszerűen megunhatatlan!
Tovább...

Műanyagmentes piknik

Végre itt a nyár, hosszúak a nappalok és kiszabadulhatunk a négy fal közül. Akár munka után, vagy hétvégén is érdemes leteríteni egy pokrócot egy parkban, és jó társaságban élvezni egy kis semmittevést. Számunkra fontos, hogy minél kevésbé terheljük a környezetet, így pár ötletet írunk, hogy hogyan lehet egy piknik egyszerre szuper és műanyagmentes. 
Tovább...

Játék a konyhában

A konyha sok szempontból a felnőttek terepe, de már kisgyermekkortól szuper közös elfoglaltság is lehet az együtt sütés-főzés a gyerekekkel. De amíg mi dolgozunk, addig a gyerekek nélkülünk is gyakorolhatnak, a boltokban klasszabbnál-klasszabb sütős-főzős játékokat találhatunk. Ezekből ajánljuk a kedvenceinket.
Tovább...

Bodzavirágból, bodzavirágból hullik a, hullik a sárga virágpor…

2017 januárjában egy ország izgult Deák Kristófért, aki végül Mindenki című rövidfilmjéért Oscar-díjat nyert. Ezután hetekig dúdolta az egész ország Nemes Nagy Ágnes gyönyörű sorait, amit Balázs Árpád zenésített meg, és ami a rövidfilm egyik főszereplője volt. Most talán megint sokak fejében jár ez a kis dallam, hiszen ismét elérkezett a bodzaszezon.
Tovább...

Kedvenc júniusi gyümölcseink

Bár még májusban járunk, itt az ideje, hogy felkészüljünk a júniusi ízforgatagra! A piacok lassan 1000 színben pompáznak, és hónapról hónapra egyre több zöldség és gyümölcs érik be. Ezekből az étlapunkon is mindig található egy-két kedvenc, most pedig álljon itt néhány recept is, hogy az otthoni asztalról se hiányozzanak a gyümölcsös finomságok!
Tovább...

Julia – egy ikon a konyhából

Mára a szórakoztatóipar komoly szegmensét képzik a gasztroműsorok, gasztro-realytik, -krimik és -regények. Minden valamirevaló híresség szakácskönyvet ír, blogol vagy legalábbis képeket oszt meg az Instagramon a főzési szokásairól. De volt valaki, aki korát megelőzve forradalmasította a műfajt, és már a ‘60-as években igazi gasztrosztár volt: Julia Child.
Tovább...

Hajápolás a konyhából

Bár már május közepén járunk, az időjárás egyelőre a kuckózásnak kedvez, így lehet egy kis időnk, hogy a szépségápolással foglalkozzunk. Ahhoz, hogy ragyogó hajat varázsoljunk magunknak, ki se kell dugnunk a lábunk a lakásból, elég csak kimennünk a konyhába.
Tovább...

Sorozatok a konyhából

Minden igazi házibuli kedvenc helye a konyha, itt szövődnek a szerelmek, itt folytatjuk a világmegváltó beszélgetéseinket, így nem véletlen, hogy kedvenc sorozataink és filmjeink sok-sok jelenete is a konyhában játszódik.
Tovább...

(T)együnk a tavaszi fáradtság ellen

Legtöbbünk kedvenc évszaka a tavasz, de ahhoz, hogy minden percét kiélvezhessük érdemes felvennünk a harcot az évről-évre megjelenő kellemetlen vendég, a tavaszi fáradtság ellen. Ehhez a sporton és a megfelelő mennyiségű alváson kívül érdemes célba vennünk a konyhát: pár apró változtatással komoly eredményeket érhetünk el.
Tovább...

Májusi gasztroprogramok

Május az egyik kedvenc hónapunk: már nagy léptekkel tartunk ilyenkor a nyár felé, a piacok színes forgataga megmozgatja a fantáziánkat, mit is kellene főzni. Ha más főztjére vagyunk azonban kíváncsiak, ebben a hónapban is számos gasztroprogram csábít minket – végre az idő is kedvez neki, hogy minél többet legyünk a szabadban.
Tovább...