Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Természetes karácsonyi dekoráció narancsból

A narancs átható, kellemes illatát sokan kifejezetten a téli ünnepekhez kötik. Nem csoda, hiszen a déli gyümölcs nemcsak számos karácsonyi süteménynek, hanem például a mikulás csomagoknak is elengedhetetlen összetevője. Blogcikkünkben bemutatjuk, hogy készíthetünk belőle hangulatos, illatos, és 100%-ban természetes dekorációt.

Bővebben

A bornak Szent Márton a bírája. De miért is?

November 11-én Szent Márton napját ünnepeljük. A hagyományokhoz híven ezen a napon libából készült ételek és újbor fogyasztásával ünnepelünk. Arról, hogy mi köze a libának Szent Mártonhoz, egy korábbi cikkünkben írtunk. Most pedig annak járunk utána, hogy az ízletes fogásokat miért pont újborral öblítjük le.

Bővebben

Ezért tarts otthon gyömbért

A különös formájú gyömbér karakteres ízű fűszer, melyet nemcsak azért érdemes otthon tartani a hűvös hónapokban, mert ízletes testet-lelket átmelegítő ételeket készíthetünk vele, hanem azért is, mert számtalan pozitív élettani hatással bír.

Bővebben

Ehető vagy mérgező? Nem minden tökféle kerülhet a tányérunkra

Halloweenhez közeledve hazánkban is egyre több helyen találkozhatunk a hagyományos „faragni való” sütőtökkel és a dekoratív, színpompás dísztökökkel is. Melyik mire jó? Melyiket szabad megenni és mi történik, ha nem fogyasztásra szánt tökféle kerül a tányérunkra? Most megtudhatod!

Bővebben

Készíts te is birsalmasajtot!

A birsalmasajt finom és roppant egészséges nassolnivaló, melyet nagyanyáink is örömmel készítettek. Blogcikkünkben bemutatjuk, hogyan készül az egyszerű, de nagyszerű finomság.

Bővebben

Az elfelejett csodanövény: a galagonya

A legtöbben talán csak Weöres Sándor versében találkozhattunk a galagonya nevével, és ha egy kellemes kirándulás során az erdőszéli bokrokon pillantanánk meg a növény terméseit, talán fel sem ismernénk. Pedig a galagonya nagyszerű gyógynövény. Blogcikkünkből most jobban megismerheted.

Bővebben

Rétesliszt vagy finomliszt?

Bár lisztből kettőnél több félét is találhatunk a boltok polcain, egy átlagos háztartásban általában réteslisztet és finomlisztet találunk a kamrában. De mi a különbség a két típus között? Milyen ételekhez melyiket érdemes használni? Elég, ha csak egy egyik fajtából tartunk otthon? Blogcikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Bővebben
Scroll To Top
0

Your Cart