Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

A francia konyha öt alapmártása

Akik egy kicsit is jártasak a gasztronómiában, minden bizonnyal hallottak már az öt francia alapszószról vagy anyaszószról, ahogy a francia Sauce mère kifejezés szószerinti fordítása után nevezni szokták őket. Ezek a mártások számtalan jól ismert fogás valamint további szószok alapanyagául szolgálnak.

Bővebben

Természetes probiotikumokkal az emésztőrendszer egészségéért

Különböző médiumokban a legtöbben már találkozhattunk a probiotikum kifejezéssel. Azt azonban kevesen tudják, hogy pontosan mik azok a probiotkumok, és miért elengedhetetlenek az emésztő- és immunrendszer egészséges működése szempontjából. Blogcikkünkben ezeket a kérdéseket válaszoljuk meg.

Bővebben

Már az ókori rómaiak is ezzel melegedtek: Éljen a forralt bor!

Ki ne melegedne ízletes, forró italokkal at egyre hűvösebbé váló késő őszi, kora téli estéken? Egy fűszeres forralt bor alkoholtartalmának köszönhetően kívül-belül átmelegít, ráadásul az íze is kellemesen fűszeres. Nem csoda, hogy már az ókori Rómában is előszeretettel fogyasztották.

Bővebben

Borzongató nassolnivalók a halloweeni asztalra

Ugyan a modern korban elsősorban az angolszász országokban van hagyománya a megünneplésének, a hazánkban is egyre többen döntenek úgy, hogy megtartják a Halloweent családjukkal, barátaikkal. Ha igazán emlékezetes ünneplést akarunk előkészíteni, az ilyenkor megszokott hátborzongató jelmezek és díszlet mellett a nassolnivalók küllemére is érdemes figyelmet fordítani. Blogcikkünkben összegyűjtöttünk néhány ötletet, melyek mentén nekivághatunk az év legborzongatóbb ünnepére való konyhai készülődésnek.

Bővebben

Vasárnapi ebéd a világ minden táján

Ha meghalljuk a vasárnapi ebéd szókapcsolatot, a legtöbben valószínűleg máris a szánkban érezzük az ízes húslevest és a roppanó bundájú rántott húst. Azt hihetnénk, hogy a kiemelt fontossággal bíró vasárnapi étkezésnek csak hazánkban van hagyománya, számos nemzetnek megvan a maga „vasárnapi ebéde”. Blogcikkünkben ezek közül mutatunk be néhányat.

Bővebben

Vitalitás a természet erejével ősszel is

Nemcsak a nyári időszakban elégíthetjük ki vitaminszükségleteinket változatos friss gyümölcsökkel és zöldségekkel. Ilyenkor, ősz elején is megtalálhatjuk a zöldségesnél a szervezet számára szükséges vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag terményeket. Blogcikkünkben bemutatjuk, hogy mit érdemes vásárolni, hogy felvértezzük magunkat az ilyenkor terjedő ragályok ellen.

Bővebben

5+1 étel, amely nem kerülhet az angol királynő asztalára

A királyi család étkezéseit rengeteg előírás szabályozza. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen egy olyan fontos uralkodónak, mint II. Erzsébet, nem árt odafigyelnie arra, hogy milyen táplálékot vesz magához. Blogikkünkben bemutatjuk, mely ételek nem kerülhetnek felszolgálásra a Buckingham Palotában.

Bővebben

Diéta a XIX. században – Így maradt olyan vékony Sisi dereka

A császárnéi és királynéi címet viselő Erzsébet, vagy elterjedtebb becenevén Sisi szépségének, vékony derekának mindenki a csodájára járt. Alakjáért azonban súlyos önsanyargatással, szigorú diétákkal fizetett. Blogcikkünkben most ezeket mutatjuk be, ám kipróbálásra senkinek sem ajánljuk.

Bővebben
Scroll To Top
0

Your Cart