Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Minden, amit a kávéról tudnod kell I. – A kávé eredete és elterjedése

Ma már alapvetés számunkra, hogy beüljünk vagy éppcsak beszaladjuk egy kávézóba egy finom, energetizáló italért, amelyhez szinte minden étteremben, cukrászdában, sőt a saját otthonunkban is hozzájuthatunk. De vajon hogyan talált rá az ember az egész világot meghódító kávéra, és milyen folyamatokon esik át a növény, mire zamatos kávéitalként az asztalunkra kerül. Blogcikkünkből kiderül.

Bővebben

Éljenek a tavasz slágerzöldségei!

Ha a tavaszi zöldségekről beszélünk, ínyenc körökben általában csupán a spárgáról és a medvehagymáról esik szó. E heti blogcikkünkben néhány méltatlanul elfeledett, ám annál nagyszerűbben felhasználható tavaszi zöldséget mutatunk be.

Bővebben

Krém-kisokos: sütemény töltelékek, melyeket nem árt ismerni

Nem bűn az, ha valaki nem mozog otthonosan a konyhában, az pedig végképp nem megbocsáthatatlan, ha a sütemények, torták világában egyáltalán nincs otthon, hiszen a cukrászat sokrétű tudomány. Blogcikkünkkel azokat szeretnénk segíteni, akik közelebbről megismerkednének a tortasütés fortélyaival.

Bővebben

Ízletes és egészséges – Itt a medvehagymaszezon!

Kellemes erdei sétákat téve az ország számos pontján megcsaphat minket a medvehagyma egyedülálló aromája. Az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, isteni hagymafélét azonban nemcsak különleges íze, hanem jótékony hatásai miatt is érdemes fogyasztanunk.

Bővebben

Nosztalgiázz klasszikus menzai fogásokkal otthon!

Lehetett szeretni és lehetett utálni az iskolai menzát, egy azonban biztos: a hagyományos menzai fogások szerves részét képezték életünk első két évtizedének. És ugyan ínyenc fogásoknak aligha nevezhetők ezek a klasszikus ételek, kellemes nosztalgikus érzésekkel tölthet el az ízük.

Bővebben

Húsvéti reggeli mindenmentesen

Nincs könnyű helyzetben az a háziasszony, akinek olyan családra kell hagyományos ünnepi fogásokat az asztalra varázsolnia, amelyben egy vagy netán több tag is különleges étrendet követ. A húsvéti menü különösen feladhatja a leckét. Blogcikkünkben bemutatjuk, hogy lehet mégis kihozni belőle a maximumot.

Bővebben

4+1 nem mindennapi desszert alapanyag

Ahogy egyre jobban megismerjük a különböző ételérzékenységeket, diétákat, egyre változatosabb receptek lehetnek a segítségünkre, hogy számukra is finom, izgalmas édességeket készíthessünk – gyakran egészen váratlan alapanyagok felhasználásával. E heti blogcikkünkben ezek közül mutatunk be néhányat.

Bővebben

Ehető virágok: természetes dekoráció a tányéron

Az utóbbi években egyre divatosabbá vált cukorból, fondantból vagy marcipánból készült virágok helyett valódi, ehető növényekkel díszíteni a szebbnél szebb tortakölteményeket, süteményeket, sőt egyes esetekben a salátákat is. E heti blogcikkünben bemutatjuk, hogy mely virágokat használhatjuk bátran erre a célra.

Bővebben

Így mentsd meg a maradékokat a kidobástól

Bizonyára mindannyiunknak volt már olyan élménye, hogy addig-addig tologattunk a hűtőben egy fél adag pörköltet vagy mondjuk az előző napokról megmaradt, köretként tálalt rizst, míg az lassan megromlott, nekünk pedig nem maradt más választásunk, minthogy végül kidobjuk, kiöntsük. Blogcikkünkben néhány olyan ételt mutatunk be, amelyek segíthetnek az ilyen jellegű maradékok megmentésében.

Bővebben
Scroll To Top
0

Your Cart