Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Diéta a XIX. században – Így maradt olyan vékony Sisi dereka

A császárnéi és királynéi címet viselő Erzsébet, vagy elterjedtebb becenevén Sisi szépségének, vékony derekának mindenki a csodájára járt. Alakjáért azonban súlyos önsanyargatással, szigorú diétákkal fizetett. Blogcikkünkben most ezeket mutatjuk be, ám kipróbálásra senkinek sem ajánljuk.

Bővebben

Így dobd fel az uzsonnás dobozok tartalmát, ha már unalmas a sonkás szendvics

Bizonyára minden szülő talált már félbehagyott, esetleg meg sem kezdett szendvicset gyermeke iskolatáskájában. Pontosan tudjuk, hogy nem egyszerű olyan tízórait csomagolni, amely változatos, finom és egészséges is. E heti blogcikkünkben szeretnénk néhány olyan tippet adni, melyekkel feldobható az iskolába csomagolt tízórai és csökkenthető a félbehagyott, kidobott szendvicsek mennyisége.

Bővebben

4 vitamindús nassolnivaló a nyár végére

Már csak pár nap, és beköszönt az ősz. Ilyenkor ugyan rendszerint még pár hétig élvezhetjük a vénasszonyok nyarát, nem árt elkezdeni felkészíteni az immunrendszerünket a hűvösebb hónapok megpróbáltatásaira. Erre tökéletes módszer lehet az ilyenkor még frissen beszerezhető, vitamindús gyümölcsök fogyasztása. E heti blogcikkünkben mutatunk néhány kreatív megoldást, amelyekkel változatossá teheted a gyümölcsevést.

Bővebben

Ezért ünnepeljük az új kenyeret augusztus 20-án

Augusztus 20-án tartjuk egyik legjelentősebb nemzeti ünnepünket. Azt azonban talán tevesebben tudják, hogy ezen a jeles napon nemcsak az államalapítást, hanem az új kenyeret is ünnepeljük. Blogcikkünkben bemutatjuk, hogyan is kapcsolódik az új kenyér a nemzeti ünnephez.

Bővebben

Lecsót főz az egész világ!

Ilyenkor nyár végén szinte ellenállhatatlanul kínálgatja magát a paradicsom és a paprika a zöldségesnél, az utcákat, házak folyosóit gyakran lengi be az éppen befőzött lecsó kellemes illata. Ugyan azt gondolnánk, hogy ez az egyszerű, de nagyszerű étel igazi hungarikum, és máshol még csak hasonlót sem készítenek, az igazság az, hogy számos nemzetnek van a lecsóhoz hasonló hagyományos fogása. Blogcikkünkben ezeket mutatjuk be.

Bővebben

Gasztronomiai kalandozások a világ körül VI. – Thaiföld

Ha a távol-keleti konyhákra gondolunk, könnyedén beleeshetünk abba a hibába, hogy csupán a japánok rizzsel, hallal vagy más feltéttel készült szusijai és a sarki kínai büfé esetenként nem túl étvágygerjesztő fogásai jutnak eszünkbe. Pedig az Európában egyre ismertebbé váló thai gasztronómiáról is érdemes megemlékezni ilyen esetekben. Thaiföld hagyományos konyháját nem véletlenül nevezik a színek és…

Bővebben

Gasztronómiai kalandozások a világ körül III. – Oroszország

Ha a világ országainak konyháiról beszélünk, gyakran beleeshetünk abba a hibába, hogy a kelet-európai, közel-keleti régiók országai lemaradnak a listáról, noha némelyek igen jelentős kulináris hagyományokkal rendelkeznek. Cikkünkben most Oroszország gasztronómiájában mélyedünk el.

Bővebben
Scroll To Top
0

Your Cart