Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Egészségesen és kreatívan – Így dobd fel a salátádat

A nagy nyári melegben gyakran nem vágyunk háromfogásos ebédekre, vacsorákra. Ilyenkor kevés dolog esik jobban egy finom, friss salátánál. Azonban azt is megértjük, ha egy idő után unalmassá válik a csak salátából álló menü. Főleg ha ugyanazokkal az összetevőkkel készíted őket. E heti blogcikkünkben a saláták változatossá tételéhez adunk ötleteket.

Bővebben

Minden, amit a kávéról tudni kell VI. – Különleges kávékészítési eljárások

Ha szóba kerül a kávéfőzés, a legtöbben talán a kávéházakban is látható, nagy nyomáson működő espressogépekre asszociálnak, pedig az olasz kávékultúrában leggyakrabban alkalmazott elkészítési mód csak egy a számos eljárás közül, melyekkel finom, erőt adó italt főzhetünk a kávéból. E heti blogcikkünkben néhány kevésbé ismert, különleges kávékészítési módot mutatunk be.

Bővebben

Minden, amit a kávéról tudnod kell II. – A robusta és az arabica

A legtöbben, ha a kávéra gondolunk, az erőt adó fekete ital, esetleg a markáns illatú, sötétbarna kávébabok jutnak eszünkbe. Azt azonban kevesen tudják, hogy a kávéfajták családjába tartozó növények közül kettőből is készítünk kávéitalt. Blogcikkünkben most ezt a két növényt mutatjuk be.

Bővebben

Minden, amit a kávéról tudnod kell I. – A kávé eredete és elterjedése

Ma már alapvetés számunkra, hogy beüljünk vagy éppcsak beszaladjuk egy kávézóba egy finom, energetizáló italért, amelyhez szinte minden étteremben, cukrászdában, sőt a saját otthonunkban is hozzájuthatunk. De vajon hogyan talált rá az ember az egész világot meghódító kávéra, és milyen folyamatokon esik át a növény, mire zamatos kávéitalként az asztalunkra kerül. Blogcikkünkből kiderül.

Bővebben

Éljenek a tavasz slágerzöldségei!

Ha a tavaszi zöldségekről beszélünk, ínyenc körökben általában csupán a spárgáról és a medvehagymáról esik szó. E heti blogcikkünkben néhány méltatlanul elfeledett, ám annál nagyszerűbben felhasználható tavaszi zöldséget mutatunk be.

Bővebben

Krém-kisokos: sütemény töltelékek, melyeket nem árt ismerni

Nem bűn az, ha valaki nem mozog otthonosan a konyhában, az pedig végképp nem megbocsáthatatlan, ha a sütemények, torták világában egyáltalán nincs otthon, hiszen a cukrászat sokrétű tudomány. Blogcikkünkkel azokat szeretnénk segíteni, akik közelebbről megismerkednének a tortasütés fortélyaival.

Bővebben

Ízletes és egészséges – Itt a medvehagymaszezon!

Kellemes erdei sétákat téve az ország számos pontján megcsaphat minket a medvehagyma egyedülálló aromája. Az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, isteni hagymafélét azonban nemcsak különleges íze, hanem jótékony hatásai miatt is érdemes fogyasztanunk.

Bővebben
Scroll To Top
0

Your Cart