Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Minden, amit a teáról tudni kell I. – A tea története

A tea szóról a legtöbben talán az angolok kedvenc Earl Grey teájára, esetleg a gyümölcsös ízű teafilterekre asszociálunk, pedig a teák világában ennél jóval több íz és fajta között kalandozhatunk. Most induló blogcikksorozatunkból megtudhatod, honnan ered a tea fogyasztásának szokása, milyen folyamatokon megy keresztül a növény, mielőtt a belőle készült főzetet elfogyasztanánk, milyen ismert és kevésbé ismert teafajták vannak, és mi minden készülhet teából a kellemes, forró italon kívül.

Bővebben

Hihetetlen karácsonyi ételrekordok

Karácsonykor minden csillogó, impozáns és látványos. Nem csoda, hogy a téli ünnepek idején számtalan elképesztő vagy éppen mulatságos Guinness-világrekord születik – ezek közül nem egy ételekhez köthető. Ezek közül mutatunk most be nektek néhányat.

Bővebben

Bemutatjuk a Zila karácsonyi kínálatát

Nálatok sem teljes a karácsony bejgli, ellenállhatatlan aprósütemények, hidegtál és olyan elmaradhatatlan karácsonyi fogások nélkül, mint például a halászlé vagy a töltött káposzta? Egy ilyen megterhelő év után persze tökéletesen megértjük, ha a jól megérdemelt karácsonyi szabadságot nem a konyhában szeretnéd tölteni. Bízd magadat nyugodtan a Zilára! Blogcikkünkben bemutatjuk ízletes ételeinket, melyekkel a Te karácsonyi asztalodat is tökéletesebbé tehetjük.

Bővebben

A mézeskalács ezeréves története

Tudtad, hogy a forralt borhoz hasonlóan a mézeskalács készítésének hagyománya is évezredes múltra tekint vissza? Cikkünkben ennek az ízletes süteménynek a történetét mutatjuk be.

Bővebben

6+1 szuper gasztroajándék ötlet karácsonyra

Az otthon elkészített gasztroajándék személyesebb, hasznosabb és környezetbarátabb, minta boltban vásárolt apróságok zöme. Nem véletlenül határoznak úgy egyre többen, hogy ilyesmikkel lepik meg barátaikat, rokonaikat karácsony alkalmából. Ezen a héten összeszedtünk néhány izgalmas ötletet, melyek segítségével igazán egyszerű, mégis kreatív apróságokat készíthetünk otthon szeretteink számára.

Bővebben

A francia konyha öt alapmártása

Akik egy kicsit is jártasak a gasztronómiában, minden bizonnyal hallottak már az öt francia alapszószról vagy anyaszószról, ahogy a francia Sauce mère kifejezés szószerinti fordítása után nevezni szokták őket. Ezek a mártások számtalan jól ismert fogás valamint további szószok alapanyagául szolgálnak.

Bővebben

Természetes probiotikumokkal az emésztőrendszer egészségéért

Különböző médiumokban a legtöbben már találkozhattunk a probiotikum kifejezéssel. Azt azonban kevesen tudják, hogy pontosan mik azok a probiotkumok, és miért elengedhetetlenek az emésztő- és immunrendszer egészséges működése szempontjából. Blogcikkünkben ezeket a kérdéseket válaszoljuk meg.

Bővebben
Scroll To Top
0

Your Cart