Te és a Bor – borismereti képzés márc. 18-tól
Borismereti képzés indul 2014. március 18-án a Zila Kávéházban!
Kávéházunk ad otthont a 6 alkalomból és 1 záróvizsgából álló, keddi napokon 17:00 – 21:00 óra közötti, kóstolással egybekötött programsorozatnak, ahol az alapokat szakemberektől tanulhatod meg!
Témák
március 18.
1. Bevezető a borok világába
- Borkóstolás alapismeretei (a bor színe, illata, ízhatása)
- Borbírálat lépései, borok elemzése
- Magyarország borvidékei
- Borkategóriák, hungarikumok, termékismeret
március 25.
2. A fehérszőlő fajtáji
- Fehérbor szőlőfajtái (magyar és világfajták)
- Fehérbor készítésének technológiája
- Minőségi elvárások, borbetegségek
április 1.
3. A pezsgő története és készítése
- Szakmai látogatás a Törley Pezsgőgyárban (22., Budapest – Budafok – Anna u. 5-7.)
április 8.
4. A kékszőlő fajtái
- A bor és egészség a mai tudomány szemével
- A vörösbor szőlőfajtái
- A vörösbor készítésének technológiája
- A vörösborok csoportosítása és szempontjai, a siller és a rozé
április 15.
5. Tokaji borvidék
- Tokaji borvidék bemutatása
- Tokaji borok készítése, fajtái, évjáratai
- Tokaji borkülönlegességek
április 22.
6. Pálinka, mint hungarikum
- Pálinka készítése, fajtái, szervírozás módja
- Betekintés a magyar és nemzetközi gasztronómiába
- A borok kiszerelése és felszolgálása
- Borok és ételek párosítása
április 29.,
7. Vizsga
- elmélet és gyakorlat
A képzés ára 90.000 Ft, mely magában foglalja az oktatás díját, a kóstolandó borokat, italokat, a Törley Pezsgőgyár látogatását, vizsgadíjat és oktatási segédanyagokat.
A képzést az Exerem Kft. szervezi.
Regisztráció, további információ:
Zila Krisztina – 30/485 42 01 – mail@zilakavehaz.hu
Hollandi Gábor – 20/988 6432
A regisztráció 30.000 Ft befizetésével együtt érvényes.