Göngyölt csirkecombfilé Zila tortaformában készült polentával és kecskesajtkrémmel

Formabontó köret Zila Tortaforma segítségével

Zila László mestercukrász forradalmi találmányai segítségével nem csupán különleges, folyékony krémmel töltött desszertek készíthetők, hanem egyedülálló sós ízelítők, köretek, látványos falatkák is az asztalra kerülhetnek. Blogcikkünkben ehhez adunk némi inspirációt.

Felejtsd el a rizst vagy a sült krumplit, és lepd meg vendégeidet egy igazán különleges körettel! A kukoricalisztből vagy -darából készült polenta (vagy más néven puliszka) régen igen népszerű ételnek számított, hiszen olcsón és gyorsan el lehetett készíteni. Az életszínvonal javulásával azonban a fogás pejoratív értelemben vált a szegények eledelévé, így az éttermek, valamint az egyre jómódúbbá váló háztartások menüjéről is lekerült. Szerencsére az elmúlt években egyre többen ismerték fel, hogy attól még, hogy valami olcsó, nem feltétlenül rossz vagy kerülendő, így a polenta napjainkban ismét izgalmas, ízletes fogások részévé, kísérőjévé vált.

Göngyölt csirkecombfilé Zila tortaformában készült polentával és kecskesajtkrémmel

A legtöbben tepsiben kiterítve hűtik ki a kukoricás masszát, majd darabokra szeletelve tálalják tejföllel vagy lekvárral, netán juhtúróval vagy sült zöldségekkel, hagymával dúsítva készítik el. Érdemes lehet azonban egy csavart vinni a fogásba és egy tetszőleges méretű, alakú Zila tortaformába önetni a forró masszát, majd hagyni, hogy megszilárduljon, és az elkészült polentakérgekbe zöldségeket, szószokat tölteni, egyedi, látványos és ínycsiklandó köretet kreálva ezzel.

Ha kíváncsi vagy, hogy séfjeink hogy készítik el a polentát a Zila Tortaforma segítségével, nézed meg az alábbi videót!