3 könnyű tavaszi saláta
Bármennyire is imádjuk a zöldségeket, be kell látnunk, hogy a téli időszakban bizony nehéz változatosan friss salátákat összeállítani. Most viszont már itt a tavasz, elkezdődött a zöldségszezon, így végre csak a képzeletünk szab határt!
A Zila Kávéházban is számos finomsággal várunk minden salátakedvelőt, megkóstolhatjátok például a narancsos sütőtöksalátát vagy akár a garnélás Zila salátát, de ha Ti magatok akarjátok elkészíteni a vitamindús ebédeteket vagy vacsorátokat, akkor érdemes az alábbi receptek valamelyikét kipróbálnotok!
Fetás tavaszi saláta
Ugyan legalább egy hetes előkészületet igényel, de megéri kivárni ezt az időszakot, mert igazi különleges ízélményt kapsz cserébe!
Tetszőleges mennyiségű fetát darabolj fel nagyjából 2×2 centis kockákra, majd öntsd az egészet egy légmentesen zárható edénybe. Szórd meg az alábbi fűszerek keverékével: bors, kukruma, chili, bazsalikom, végül önts rá annyi extra szűz olívaolajat, amennyi ellepi. Zárd le az edényt, és marináld így a sajtot legalább egy hétig.
Válogass össze kedvedre friss zöldségeket! Érdemes tavasszal a jégsaláta, rukkola, retek mellé koktélparadicsomot és répát aprítani. Ezeket keverd össze és burítsd nyakon őket 1:1 arányú szőlőmagolaj és balzsamecet keverékkel. Ennek a tetejére halmozd majd a marinált sajtot, de ha még extrábbá szeretnéd varázsolni a salátádat, piríts rá kevés fenyőmagot is!
Koktélparadicsomsaláta
Elképesztően egyszerű ez a saláta, mégis mindenkit levesz majd a lábáról! Mindössze koktélparadocsomra, újhagymára, mini mozzarellára lesz hozzá szükséged, no meg persze egy kevés fűszerre.
A felaprított hagymát keverd el az egész, vagy legfeljebb félbe vágott paradicsommal és mozzarellával, önts rá némi almaecetet és olívaolajat, és szórd meg kevés sóval, bazsalikommal, és már tálalhatod is.
Nem csupán finom, de a szemeket is elkápráztatja üdítő színeivel!
Görög saláta
Örök klasszikus saláta ez, mely soha nem megy ki a divatból, ami nem is csoda, hiszen egyszerű, finom és rengeteg energiát ad!
Amire szükséged lesz az elkészítéséhez: kígyóuborka, paradicsom, olívabogyó, lilahagyma, fetasajt. A felaprított zöldségeket egy csokor aprított bazsalikommal keverd el, adj hozzá egy kevés frissen facsart citromlevet és olívaolajat, hagyd kevés ideig állni a hűtőben, és már kész is a frissítő tavaszi finomság.