Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

A receptek sztárjai – Legnépszerűbb receptkönyvek II.

Előző bejegyzésünkben már megnéztük, hogy mik manapság a legnépszerűbb receptkönyvek itthon, ám akkor csak az általános gyűjteményekre figyeltünk. Ha a desszertek világába vágyunk, érdemes külön listát készíteni, hiszen itt is bőven van miből válogatni.

Borbás Marcsi: Édes békeidők

Nem is annyira meglepő módon ez a listánk is Borbás Marcsi nevével kezdődik. Ebben a könyvben csupa kipróbált, bárki által elkészíthető sütemény receptjét gyűjtötte össze, minden titkot és rafinériát leírt. Odafigyelve biztos, hogy sikerülni fog minden egyes édesség. Persze tökéletes sütemény nincs. Nem is ez a cél, hanem a teljes szívvel, minden érzékünkkel magunkba szívott, közösen átélt, tökéletes pillanat. Minden szeretettel végzett munka és őszinte élvezettel lenyelt falat egy kis saját, édes békeidő. Tisztelet a nagy cukrászmestereknek és a régi nagymamáknak, hogy megőrizték nekünk a recepteket arról, hogyan is kell igazán élni.

Pöltl Jánosné: Házi sütemények – 349 recept, hasznos gyakorlati tanácsokkal

Ebben a múltidéző könyvben a szerző szeretné a hagyományt nem csupán megőrizni, hanem életre kelteni is. A könyv jól összegyűjtött, kipróbált recepttár, válogatás. Ezekben a süteményekben nem szerepelnek állományjavítók, tartósítószerek, minden természetes agyagból készül. Pont úgy, ahogy nagyanyáink készítették ezeket a finomságokat.

Kis-Varga Judit: Csak a süti – Csak a Puffin

Kis-Varga Judit, a Csak a Puffin gasztroblog népszerű bloggere megbízható receptjeinek és könnyed, közvetlen stílusának köszönhetően sütirajongók ezreinek lett kedvence az utóbbi években. 2007 óta számos online és nyomtatott magazinnak is készít recepteket, édességei sok család asztalán visszatérő vendégek. A könyvben szereplő 60 modern édesség könnyen beszerezhető alapanyagokból, egyszerű technikákkal, de speciális felszerelések nélkül is elkészíthető, így a kezdő cukrászoknak is tökéletes választás.

Stahl Judit: Gyors édességek

2007 óta nem tudják megunni a hobbicukrászok ezt a receptgyűjteményt, ami nem is csoda! Elfoglalt háziasszonyokra, sokat dolgozó anyukákra, este végre összegyűlő családokra gondolva indította útjára Stahl Judit szakácskönyv-sorozatát, csupa olyan étellel, amelyek elkészítéséhez nem kell 30-45 percnél több időt tölteni a konyhában.

Scroll To Top