Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Áprilisi gasztroprogramok

Az április idén is a húsvét jegyében telik, de a tavaszi gasztrodömpingnek köszönhetően ebben a hónapban is jócskán találunk más jellegű programokat a fővárosban és vidéken egyaránt.

 

Húsvéti Bárányfesztivál – Vasvár – 2019. április 6.

A vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központ szabatéri környezetében vásári forgatag és látványkonyhák sokasága fogadja az odalátogatókat. Természetesen lesznek bárányételek (birkapörkölt, bárányburger stb.), de kóstolhatunk juhsajtot és elmélyedhetünk a gomolyakészítés rejtelmeiben is. A felnőttek emellett megismerkedhetnek a hegyháti Tavasz Tortája receptkönyv titkaival is, az apróságokat pedig játszóház, kézműves foglalkozások és az Alma Együttes koncertje várja majd.

 

Medvehagyma Napok – Bakonybél – 2019. április 6-7.

Az immáron tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál mindkét napján különböző hosszúságú túrákon ismerhetik meg az érdeklődők az elbűvölően szép Bakonyt, amely a medvehagyma egyik kedvelt élőhelye. A természetjárástól megéhezett látogatók a Bakonybéli Tájház udvarán medvehagymás élteleket kóstolhatnak, miközben bioélelmiszerek és kézműves termékek vásárlására is lehetőségük nyílik. A fesztivál a kevésbé sportos medvehagyma-rajongók számára is ajánlott, ők az ételkülönlegességek fogyasztása előtt – vagy akár közben is – sétavonatozáson merülhetnek el a táj szépségében.

 

Csak a Mentes Tavaszi Vásár – Budapest, Dürer Rendezvényház – 2019. április 13-14.

A Csak a Mentes idén áprilisban rendezi meg első hétvégi vásárát, amely a glutén-, tej- és laktuózmentes termékek mellett paleo, bio és vegán ételekkel is várja a mentes étkezés elkötelezett híveit, akik adalékanyag- és tartósítószermentes kozmetikumokat is vásárolhatnak a kiállítók standjainál.

 

Bábolnai Sonkafesztivál – Bábolna – 2019. április 13-14.

A több mint tíz éves múltra visszatekintő bábolnai fesztivál idén is fergeteges sonkakínálattal csábítja a húsimádókat, akik nemcsak a húsvéti finomságokba kóstolhatnak bele az ünnepek előtt, hanem a kolbász, a hurka és a sültek ízvilágában is nyakig elmerülhetnek, hogy aztán hagyományos magyar italokkal (pálinka, bor, gyümölcsbor) olthassák a szomjukat.

 

Dísznövény Szakkiállítás és Vásár – Budapest, Budai Arborétum – április 26-28.

Tavasszal nincs is jobb, mint egy gyönyörű növényekkel megtöltött arborétumban sétálni és ínycsiklandozó falatokat kóstolgatni. A kert és a gasztronómia szerelmeseinek kihagyhatatlan program, de a hatalmas virágkosárrá átalakuló Villányi úti kert szerelmespároknak is erősen ajánlott úticél.

Scroll To Top