
Az ősz utolsó heteinek ízei
November végéhez közeledve sokan már megkezdjük a decemberi ünnepekre való hangolódást. Pedig az évszak kínálta élméneket érdemes az ősz utolsó napjaiig élvezni. Erre emlékeztet a Zila új Séf ajánlata is.
Ahogy év utolsó napsütéses, kirándulásra csábító délutánjait is érdemes kihasználni, úgy a késő őszi ízek élvezetének is ajánlott hódolni november második felében. Legfrissebb Séf ajánlatunkat ebben a szellemben állítottuk össze.
Az egyre hűvösödő időben olykor jól tud esni egy forró, tartalmas leves. A csülkös bableves pont ilyen fogás. A menüt nyitó finomságot házilag füstölt csülökkel készítjük és tejföllel tálaljuk. A levest kívánságra csészében is tálaljuk.
Az ajánlat fogásaiban ez alkalommal főszerepet kapott az őszi erdők finomsága, a gomba is. A baconben sült dijoni mustáros jércemellfilénket vargányarizottóval és az ősz egyik legikonikusabb zöldségével, sütőtökkel kínáljuk, a sóágyon sült céklával kínált bélszínsteakünket pedig gyömbéres édesburgonyapürével és erdei gombákkal körítettük.
Természetesen a vadhúsok és halak kedvelőit sem hagyjuk finom falatok nélkül. Az utóbbiaknak forró burgonyasalátával tálalt rántott pontypatkókat ajánljuk, a vadkedvelőknek pedig karamellizált hagymás dödöllével körített, vörösborban konfitált szarvascombot kínálunk ajánlatunk fogásai között.
A menüt ízletes őszi desszertünk, a roppanós csokoládéval bolondított sós karamellás diótorta koronázza meg.
Az új ajánlat fogásai október 6-tól próbálhatók ki éttermünkben vagy rendelhetők meg a ZilaGO-n.